Nie jesteś zalogowany ani zarejestrowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować aby w pełni korzystać z forum..

Baner reklamowy dodatki.odjechani.com.pl

Witaj wśród najbardziej odjechanych ludzi w polskim Internecie! Dla zalogowanych na dole forum mega czat, na którym porozmawiasz z nami online! Zapraszamy do darmowej rejestracji!

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 4 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Skocz do strony:
Polska podpisze kontrowersyjne ACTA
noten Offline
Nowicjusz
*
Użytkownik

Liczba postów: 13
Reputacja: 0
Miejscowość: Rybnik

Polska podpisze kontrowersyjne ACTA
Polscy internauci mogą mieć niebawem podobny problem, co ich amerykańscy koledzy protestujący przeciwko regulacjom SOPA i PIPA. Nasz rząd zamierza 26 stycznia podpisać kontrowersyjne międzynarodowe porozumienie ACTA, dotyczące m.in. walki z piractwem i podróbkami. Organizacje pozarządowe biją na alarm, że ograniczy ono wolność w internecie i pozwoli na inwigilację internautów. Minister administracji i cyfryzacji Michał Boni prosi premiera o ponowną dyskusję w tej sprawie.
Reszta tutaj:

[ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]

Co o tym sądzicie?

Filmowy chomik :-)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-01-2012 21:30 przez Saibo.)
21-01-2012 20:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Lady Kontekst
Odjechani.com.pl

Liczba postów: lepiej nie wiedzieć
Reputacja: najwyższa
Miejscowość: Odjechani.com.pl

Zmasowany atak!

- Zostań Użytkownikiem miesiąca!
- Odjechana Flaga Polski Piszę poprawnie
Saibo Offline
Moderator
Moderator

Liczba postów: 1,591
Reputacja: 53
Miejscowość: Kraków

RE: Polska podpisze kontrowersyjne ACTA
noten napisał(a):Co o tym sądzicie?
Uważam tak samo jak większość osób korzystających z internetu. Wystarczy poczytać komentarze na różnych portalach informacyjnych.

Nie wiem czy nazwać to paniką czy też nie, ale na wielu stronach zaczęto się umawiać jak z tym walczyć.
Na Facebook'u planują manifestacje w największych miastach Polski; Warszawa, Kraków, Lublin, Wrocław itd. zaplanowane bodajże na 23 lub 24 stycznia.
Organizowane są petycje na których mnóstwo ludzi się już podpisało.
Protest wyłączenia różnych stron w tym samym czasie. [ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]
Niektórzy piszą do posłów (widziałem e-maile)
A na dziś 21:00 przewidziany jest kolejny atak ze strony Anonymous.

Podobne wątki:

[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif][ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]
"You think you know me..."

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-01-2012 21:26 przez Saibo.)
21-01-2012 21:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
metis Offline
Zbanowany
Zbanowany

Liczba postów: 240
Miejscowość: Kielce

Photo [split] Koniec Megaupload - Megavideo! oraz odwet hakerów z Anonymous! (wideo)

Mały Filmik Usmiech
22-01-2012 16:17
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
KruchyFix Offline
Strażnik Teksasu
Administrator

Liczba postów: 3,306
Reputacja: 188
Miejscowość: Kraków :-)

Wszyscy się tym przejmują, piszą i czytają...
Na youtube już jest cała masa vlogów o tym całym ACTA...

...a ja po prostu robię swoje, to co zawsze i do tej pory nie zauważyłem żadnych zmian.
Jak zacznie mi to przeszkadzać (te ich ograniczenia) to wtedy będę myślał co z tym zrobić.

Wiadomość skopiowałem z zamkniętego wątku.

[Obrazek: Polska_Flaga.gif][ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]
Podoba Ci się to co napisałem? A może Ci pomogłem?
Odwdzięcz się klikając w [ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ] pod postem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2012 16:33 przez KruchyFix.)
22-01-2012 16:33
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
likosmikis Offline
Czytelnik
Użytkownik

Liczba postów: 6
Reputacja: 0
Miejscowość:

Ja nie bardzo oblatany jestem w tych sprawach. Mam jedno pytanie: Czy to oznacza, że ktoś chce zlikwidować mojego chomika i nie będę miał dostępu do swoich zasobów? Nie mam tyle miejsca na dysku żeby teraz to wszystko zabrać
22-01-2012 17:05
Saibo Offline
Moderator
Moderator

Oglądałem gdzieś (chyba) wczoraj jakiś materiał, gdzie był podany przykład...
Wikipedię może edytować każdy, więc ktoś może wrzucić jakiś plik (zdjęcie) objęty prawami autorskimi to Wikipedia ma prawo zostać zamknięta.
Podobnie może być z chomikiem. Jak wiesz znajduje się tam mnóstw filmów, gier, muzyki etc. także porównując to do przykładu Wikipedii, chomikuj może się już pakować.

To co napisałem to nie jest nic pewnego, a jedynie przypuszczenia jak to może wyglądać, więc nie brać tego dosłownie.

22-01-2012 17:18
tonyviroos
Niezarejestrowany

Najlepszym przykładam debilizmu ACTA będzie ten przykład:

Jako użytkownik tego forum również zgodnie z ACTA mam prawo domagać się zamknięcia forum ponieważ w niektórych wątkach moje wypowiedzi zostały zacytowane przez innych użytkowników na co ja zgody nie wyraziłem.
Na dobrą sprawę teraz każdy może każdego oskarżać o kradzież jego własności intelektualnej.
Paranoja
22-01-2012 17:22
Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Saibo Offline
Moderator
Moderator

Gdyby ktoś był zainteresowany to umieszczam treść ACTA:

wersja angielska:

wersja polska:

Nie wiem czy wszystkie punkty aktualne, bo słyszałem że były jakieś poprawki.

@Edit

Spis eventów:

[ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ] - event Kraków
[ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ] - event Lublin
[ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ] - event Poznań
[ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ] - event Wrocław
[ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ] - event Katowice
[ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ] - event Gdańsk
[ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ] - event Bydgoszcz
[ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ] - event Częstochowa
[ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ] - event Olsztyn
[ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ] - event Sosnowiec
[ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ] - event Łódź
[ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ] - event Szczecin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2012 22:50 przez Saibo.)
22-01-2012 17:35
marcin1979 Offline
Przyjaciel forum
Przyjaciel

Liczba postów: 237
Reputacja: 15
Miejscowość: Wrocław

Cenzura w internecie? Przecież moim zdaniem to jakieś zupełnie nierealne.To pewnie odwet za to,że na pewnym portalu społecznościowym skrzykiwali się ,,oburzeni'' i teraz władze chcą mieć kontrolę nad tym co się dzieje w sieci...

23-01-2012 01:06
tonyviroos
Niezarejestrowany

GDYNIA [ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]
SOSNOWIEC [ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]
RADOMSKO [ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]
MIELEC [ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]
CZĘSTOCHOWA [ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]
BIAŁA PODLASKA [ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]
JASTRZĘBIE ZDRÓJ [ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]
EŁK [ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]
KOSZALIN [ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]
SŁUPSK [ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]
ZAMOŚĆ [ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]
TARNOWSKIE GÓRY [ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]
TARNÓW [ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]
BIELSKO- BIAŁA [ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]
PIŁA [ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]
RYBNIK [ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]
TOMASZÓW MAZOWIECKI [ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]
LUBIĘCIN [ Link widoczny tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników forum. ]

[Obrazek: 8aaec2ce1da705527d238f219614a10b.jpg]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-01-2012 19:12 przez Saibo.)
23-01-2012 01:20
Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Skocz do strony: