Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

16 latek kradł i pił
Mszana Dolna. Wczoraj w Mszanie Dolnej zatrzymano 16-latka, który kradł alkohol ze sklepu – był pijany.

Wczoraj około godziny 20:30 policjanci zostali poinformowani przez ochronę jednego ze sklepów wielkopowierzchniowych w Mszanie Dolnej o kradzieży piwa przez młodzieńca.

– 16-latek z Mszany Dolnej ukradł czteropak piwa oraz plastikowe kubki – mówi Marek Szczepański, komendant KP Mszana Dolna.- Przeglądnięto także monitoring sklepu. Okazało się, że 16-latek tego samego dnia dokonał w tym sklepie łącznie 4 kradzieży. O godzinie 15 ukradł piwo, później, około 17:30 kolejne piwo i słodycze, około godziny 18 ukradł kolejne piwo i napój. Ostatnia kradzież miała miejsce po godzinie 20.

Policjanci przebadali nastolatka alkomatem. Badanie wykazało u niego ponad 1 promil alkoholu w wydychanym powietrzu.

- 16-latek został przekazany rodzicom, sprawa trafi do Sądu Rodzinnego – mówi komendant.

Limanowa.in
[Obrazek: sygna4-1380474153.png]

Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska.

Odpowiedz
Drżyjmy kochani.
Jaką mamy straszną młodzież masakra jaka będziemy mieli starość strach pomyśleć.
  Odpowiedz
Brrrr. Jaką mamy ochronę w tych sklepach. Albo jej wcale tam nie ma a kamery tylko "straszą" albo ochrona robi sobie "małe wakacje" przy kawie i netbooku z internetem.

Cytat:Jaką mamy straszną młodzież

Kiedy ja miałem 16 lat to było tak samo jak jest teraz więc prawie nic się nie zmieniło.
Może moje wybryki nie miały związku z kradzieżą alkoholu ale znałem takich co tak właśnie robili.
Ten człowiek pomimo że jest młody jest już uzależniony tylko jeszcze o tym nie wie.
Ten stan odbije mu się gdy osiągnie pełnoletność, straci pracę i dach nad głową.
Gorzej jeśli założy rodzinę bo wtedy będzie ich krzywdził nie wiedząc o tym.

Dziś znam paru takich młodzieńców co pochodzą z rodzin dysfunkcyjnych, mają po kilkanaście lat i piją alkohol.
Tak było kiedyś i tak jest teraz tylko dopiero teraz się to nagłaśnia gdy już jest za późno.
Gdzie są rodzice, gdzie są sąsiedzi, psychologowie i gdzie jest lekarz rodzinny - oni mu nie pomogą bo nie chcą.

Taka jest prawda. Człowiek uzależniony jest bezsilny, sam nie potrafi sobie pomóc bo nie widzi u siebie problemu.
Wszyscy włącznie z rodziną osoby uzależnionej odtrącają ją i odchodzą od niej mówiąc: "jak pijesz to chlej ale więcej tu nie przychodź bo my takich nie lubimy" albo "jak musisz zażywać to se zażywaj ale w tym domu nie ma miejsca dla ciebie".

Osoba uzależniona pozostaje odtrącona i dalej pogrąża się w problemie który dla niej samej nie jest problemem bo ta osoba wmawia sobie: "co ja jestem pijakiem (lub narkomanem) (?) przecież nie jestem pijany (lub naćpany) (!)" albo "czego oni ode mnie chcą przecież ja nic nie zrobiłem".

To teraz zapytam:
"Jaką mamy straszną młodzież ?"
No właśnie jaką? A zastanawialiście się jakich mają rodziców, przyjaciół, wychowanków, sąsiadów, psychologów, lekarzy? Oni nie widzą problemu dopóki dopóty ten dzieciak nie zrobi czegoś podobnego do scenariusza opisanego w pierwszym poście lub coś jeszcze gorszego. Gdy to już się wydarzy to zamiast mu pomóc wyśmieją go i odtrącą bo on jest "inny" i nie pasuje do "reszty".

Pozdrawiam.
  Odpowiedz