Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

AMD Phenom II x4 3.2 GHZ nie za mocny?
Po sprawdzeniu posiadam Phenom II x4 3.2 GHZ B97 i niby 95 wat na stronach, ale w CPUZ pokazuje 96.5W jak to rozumiec?
EDIT

Powiedzcie mi jedno...

Mam procesor AMD PHENOM II x4 3.2 GHZ 
oraz 
Płytę główną ASUS M5A78L-MLX3

Z opisu na stronie producenta wynika:
AMD AM3+ FX™/Phenom™ II/Athlon™ II/Seria Sempron™ 100 Procesor
Obsługa procesorów do 95 W
Technologia AMD Cool 'n' Quiet™

Zaś mój procek ma Współczynnik TDP 125 W

użytkuje tak od pół roku do roku nie mam problemów... Czy to jakoś przeszkadza?
Zasilacz dzisiaj zamontowałem modularny Chieftec 600w, ale miałem na początku modecom fell III 500w potem modecom feell III 600w (różnica była zauważalna).
Ktoś doradzi? ::D Chcę zmienić procek na mocniejszy i myśle nad FX-6300 to jest chyba maksymalny do mojej płyty głównej. Dlatego zacząłem sprawdzać informację producentów i no niestety na to natrafiłem...
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości