Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

AMD Ryzen - co myślicie?
Tak jak w temacie co myślicie o tym procku?
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
Co tu dużo mówić, procek który zdziwił wszystkich, nawet Intela, z pewnością AMD przez długi czas nie zrobi takiego samego wrażenia jak z Ryzenem. Gdybym miał dzisiaj kupić procka, kupiłbym Ryzena.
  Odpowiedz
Szczerze nie przyglądałem się mu. Warty poczytania na jego temat?
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
Człowieku jak najbardziej warty poczytania, wystarczy spojrzeć na test i cenę: http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Int...3605vs3915

Po prostu AMD wjechał z buta w rynek i Intel teraz musi ze swoich inżynierów i marketingowców wyciskać ostatnie soki, tylko czekać na bombę od Intela za 1600 zł, po prostu inaczej się nie da, muszą obniżyć cenę, albo zrobić nowy procek. Zawsze mówiłem, że AMD lubi takie akcje, bo ile razy irytował Nvidię swoimi Radkami.
  Odpowiedz
Wystarczy poczytać testy, aby zobaczyć ile jest warty. I to czy będzie dobry dla kogoś czy nie, zależy od zastosowań. Bo o ile w profesjonalnych programach używających wielu rdzeni przebija procesory Intela, otyle w grach nie wypada rewelacyjnie.
  Odpowiedz
Jak wspominano na wielu serwisach internetowych, gracze mogą go omijać szerokim łukiem. Jego potencjału nie wykorzystasz w grach.

W sumie to tylko info, które przeczytałem na kilku serwisach.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
(11.03.2017, 19:43)Diablo09 napisał(a): Jak wspominano na wielu serwisach internetowych, gracze mogą go omijać szerokim łukiem. Jego potencjału nie wykorzystasz w grach.
No cóż, może w końcu producenci gier dużo bardziej zainteresują się programowaniem współbieżnym, wtedy takie wielordzeniowce porządnie rozwiną skrzydła w grach. Bo do tej pory mało kto miał procesor, który miał więcej niż 4 rdzenie.
  Odpowiedz
Jedyny plus jest taki, że przez ten szum, że ryzen będzie dużo wydajniejszy intel obniżył ceny swoich procków.
  Odpowiedz
Właśnie to jest sporty problem, developerzy nie potrafią wykorzystywać potencjału, który drzemie w prockach 8, 6, a czasami nawet i 4 rdzeniowych, ale mi akurat by podpadł taki procek, bo nie tylko grami się żyje. W tej cenie taka moc obliczeniowa, rendering, konwersja, kompilacja. ;) Z resztą myślę, że to kwestia góra 4 lat i te procki zaczną ożywać w nowych gierkach. Tylko poczekać aż producenci silników takich jak Unreal Engine, czy Cryengine zareagują na nowe procki od AMD, pewnie będą się przebijać w wykorzystywaniu ich możliwości, kwestia czasu.
  Odpowiedz
Szczerze wart inwestować w AMD ale w procek wyższej półki sam mam AMD i wiem że sprawdza się lepiej od q6600 porównywalną częstotliwością dlatego wiem punkty to punkty ale ważna jest wydajność osobista
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości