Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Acer 7738G
Ja pochwale się swoim chodź wszyscy strasznie narzekają na Acery ja jestem przeciwnego zdania lecz mi się nie zepsuł jeszcze i nie wiem jak u nich jest z serwisem,ale słyszałem, że strasznie długo czeka się na naprawę
[Obrazek: aspire-7738-01.jpg]
[Obrazek: LXPFT02002.jpg]
[Obrazek: notebooks__Acer_Aspire_7738G.jpg]

Podstawowe informacje o notebooku
Nazwa modelu:Acer Aspire 7738G-874G50MN

Kategoria: notebook standardowy

Typ: Acer Aspire 7738G

Matryca:Panoramiczna matryca 17,3" CineCristal LED WXGA+ 1680x900!! w trybie VIDEO FULL HD int. 1920 X 1080 !

Chipset: Intel Cantiga PM / GM + ICH9-M

Procesor:Intel Core 2 Duo P8700 (3M cache, 2X2.53 GHz)

Napęd optyczny (typ): DVD Super Multi Drive DL (DVD-RAM, DVD±RW)

Pamięć: 4096 MB DDR3
Pamięć(opis): DDR3 , 2 GNIAZDA SO-DIMM

Dysk twardy: 320 GB (5400 RPM, SATA)

Grafika: GeForce GT 240M 1GB DDR3

Sieci: modem (RJ-11), Bluetooth, LAN 10/100 Mbit (RJ-45), WiFi 802.11a, WiFi 802.11b, WiFi 802.11g

Akumulator :6-komorowy, Litowo-Jonowy

Urządzenia wskazujące: klawiatura, touchpad (panel dotykowy)
Bateria: 2H

System operacyjny: Windows 7 Ultimate lecz wróciłem do Windows XP poniewaz na 7 jest sporo programów niekompatybilnych mimo ustawiana zgodności itp

Gniazda rozszerzeń :Czytnik kart MS PRO, Czytnik kart MS, Czytnik kart :D, Czytnik kart SD/MMC

Złącza USB :4x 2.0

Powiem szczerze nie narzekam
Laptopa kupiłem rok temu za 2.999 zł teraz mozna go kupić za 2.500 chyba,że z procesorem T6600 to można nawet kupić za 2.200
Jak chce pograć to jak na razie każda gra mi chodzi...
Gothic 3-Wszystko na Full
Two Worlds 2-Na full wszystko
NFS Shift-Prawie wszystko na Full
Na razie nie miałem gry by nie poszła na tym laptopie, co do procesora to dobrze się sprawuje, mysle, że ten laptop był warty swojej ceny.
Mam i stacjonarke,lecz taka stara,że nawet nie będe zakladał nowego tematu, ponieważ ma takie podzespoły,że NFS UNDEGROUND 2 na najniższych detalach i rozdzielczościach chodzi i się nie tnie:)

Co o nim myślicie????
Źdródło danych technicznych tutaj
  Odpowiedz
Na naprawę się nie czeka długo. Jak mi nawalił Acer to dostałem sprawny po 4 dniach (2 dni z tego odpadły na transport kurierem na linii Polska-Czechy). Problem u nich jest w doborze podzespołów. Przez wadliwe zestawienie wadliwego seryjnie chipsetu wrażliwego na temperatury z procesorem amd (mała farelka) laptop leży, a ja się zastanawiam jaki kupić nowy. Niestety laptop już po gwarancji.
  Odpowiedz
Acer to wdzięczne laptopy za rozsądną cenę. Przerobiłem już 4 tego typu komputery i sprawują się do dzisiaj wzorowo. Problemem było tylko to, że Acer nie udostępniał sterów pod XP (było to około 4 lat temu) Na szczęście zaplecze serwisowe działa bez zarzutu. Komunikacja z klientem jest jak dla mnie na dość wysokim poziomie. Zapytanie mail`em o odpowiednie do modelu sterowniki zakończyło się na odpowiedzi z załączonymi komponentami. Za to wielki plus dla producenta. Wszystkie były kupowane bez systemu. Pamiętajmy jednak, że zawsze trzeba przemyśleć do czego nam jest potrzebny komputer i w/g tego powinniśmy szukać odpowiedniego sprzętu. Większość tańszych Acer-ów posiada niestety Intel-owską grafikę na której nie pogra się w bardziej wymagające gry. To na pewno minus.

Ogólnie rzecz biorąc dobry zakup. Jeśli będziesz w miarę dobrze przeprowadzał konserwację systemu, powinieneś być zadowolony z tego nabytku :)
  Odpowiedz