Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Alternatywa dla Gadu Gadu
[Obrazek: gg-1342999465.jpg]

Szukam programu, który zastąpi mi obecne GG.
Gadu gadu zrobił się jak dla moich oczekiwać zbyt ciężki, mulący i napchany zbędnymi "udogodnieniami".
Chodzi mi o program za pomocą którego będę mógł korzystać z mojego numeru GG
i przez który będę mógł również porozmawiać głosowo.
Program powinien być lekki i szybki, a nie zamulony niezliczoną liczbą kanałów radiowych czy niepotrzebnych zakładek informacyjnych...

Przyznam, że sam jeszcze nawet nie zabrałem się za poszukiwania takiego programu.
Najpierw chciałem skorzystać z opinii tych, którzy już coś wiedzą na ten temat.
  Odpowiedz
Polecam program aqq. To chyba najlepszy zamiennik i konto można przenieść. Gadu jest zaspamowane, a szczególnie najnowsza wersja. Trzeba odczekać chwilę zanim można będzie zamknąć reklamę. Strasznie mnie to irytowało dlatego zmieniłem na aqq i jestem zadowolony.
  Odpowiedz
Ostatnio znajomy namawiał mnie abym przeszedł na AQQ. Ponoć nie muli tak kompa jak gg, jest stabilniejsze, ma masę możliwości dostosowania komunikatora do siebie, wtyczki itd. Czytałem teraz o nim w sieci i rzeczywiście wydaje się o wiele lepszy od gadu. Chyba sam się zdecyduje ;)

http://www.aqq.eu/
  Odpowiedz
WTW. ŻADNYCH reklam, można do niego podpiąć wszystko i nie ma zbędnego syfu (emotki, etc) + czytelne rozmowy. Fejs, dwa numery GG i okazyjnie IRC -wszystko w jednym.
  Odpowiedz
Jeżeli kogoś denerwują reklamy na gg to zawsze można użyć "GG Banner Killer". Co do AQQ program godny polecenia, ale jakoś nie przypadł mi do gustu, może to poprzez jego design. Osobiście polecam WTW.im, program bez zbędnych aplikacji i bajerów, ale nie posiada emotikonów, dźwięków oraz wyszukiwarki kontaktów.
Chomik: YouTube | Portfolio deviantART

Odpowiedz
Również używam AQQ, wcześniej używałem Pidgina (http://www.pidgin.im/) - totalnie lekki komunikator :)
  Odpowiedz
Również polecam AQQ. Nie zgłębiałam jego tajników ale jak na moje potrzeby jest on wystarczający- nie ma wielu zamulających ,,bajerów", można go dostosować do własnych potrzeb- od zmieniania wyglądu (skórki, własne emotki) do doinstalowywania różnych wtyczek (osobiście polecam wtyczkę archeolog:) ).
  Odpowiedz
A jeżeli byście chcieli alternatywę dla webgg proszę tutaj :
http://tokonda.pl
  Odpowiedz
Ja również polecam AQQ. Naprawdę bardzo dobry program. Ja jednak używam dotychczas gg, ale starszej wersji, gdyż tam jeszcze nie ma takich udogodnień, jak w tych nowych wersjach.:)
  Odpowiedz
Jak dla mnie najlepszą alternatywą jest Kadu znany komunikator dla linuxa dostępny także dla windowsa.
Nie ma reklam, jest lekki dla systemu, fajny design, dużo możliwości konfiguracji.
---
  Odpowiedz