Jakie wyjscie polecacie? Może korzystacie z takiego sprzętu? Czekam na wasze opinie.
Android box TV czy Smart TV - co wybralibyście?
|
21.03.2017, 17:40
Miałem zamiar kupić jakiś SmartTV ale sprawdzając opinie, rankingi, recenzje itd. coraz bardziej skłaniam się, żeby zamiast kupowania nowego telewizora (mój LG ma kilka lat i jestem z niego zadowolony) kupić android smart tv box i z mojego TV zrobić SmartTV.
Jakie wyjscie polecacie? Może korzystacie z takiego sprzętu? Czekam na wasze opinie. Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Mam telewizor od Samsunga z ich "smart hubem" i zdecydowanie nie polecam, to jedno z najgorszych oprogramowań jakie kiedykolwiek widziałem. Często były z tym różne problemy, np. bardzo długi czas uruchamiania, brak wykrywania połączenia sieciowego oraz niemal zerowy brak możliwości ustawienia wielu rzeczy. Może u innych producentów to wygląda lepiej, jednak ja już bym wybrał tego Android boxa. A jeszcze chętniej wybrałbym jakiś tani htpc z Linuxem/Windowsem wedle uznania, tam miałbym już pełną kontrolę nad wszystkim co trzeba, możliwość łatwego rozwiązania ewentualnych softwarowych problemów, które rzadko kiedy by się trafiły i dużą bazę aplikacji. Poza tym wiedziałbym dokładnie do kiedy taki system by był wspierany co w przypadku systemów wbudowanych nie jest takie oczywiste np. taki sprzęt z Androidem, który nie dostaje nowych jego wersji.
21.03.2017, 18:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.03.2017, 18:22 przez Swordancer.)
Telewizory Samsunga, ze Smart Hubem można przekształcić w niewykrywalny konwencjonalnymi metodami podsłuch.
Nie używam telewizora, więc Ci nie poradzę, ale skoro jesteś zadowolony z obecnego sprzetu, to proponuję kupić jednak Smart TV Box. Ja bym tak wybrał, albo połączył go z komputerem zdalnie lub użył Chromecasta i łączył ze smartfonem.
21.03.2017, 19:38
Ja mam Samsunga Smart TV, nie pamiętam, który model, 55 cali. Jest całkiem spoko, mój jest jednym z pierwszych w tym rozmiarze jakie Samsung wydał. Mam go 5 chyba rok, nic się nie działo. Ma też tę zaletę, że nie gryzie wybitnie w oczy jak oglądasz na przykład Trylogię o Hobbicie. W gry też się fajnie gra- dobra płynność i jakość obrazu. Mogę polecić.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości