Antyvirus pod mój pc
|
22.05.2017, 15:34
Witam moja konfiguracja to Core 2 Quad q6600 4 gb ram i geforce 9600 jaki polecacie antywirus pod windows 7 home premium 64 bit i mój pc?
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
22.05.2017, 16:12
Wystarczy Ci natywny Windows Defender, tak naprawdę nie potrzebujesz niczego innego. Skuteczność antywirusa zależy głównie od bazy wirusów i tego jak używasz komputera. Ja osobiście używam COMODO razem z firewallem, głównie ze względu na rozbudowane możliwości i niewielkie obciążenie dysku, ale to antywirus bardziej dla zaawansowanych użytkowników.
22.05.2017, 17:13
Najlepszy dla takiej konfiguracji będzie Panda Cloud Antivirus, bo pracuje w chmurze, dzęki czemu nie obciąża zasobów.
23.05.2017, 02:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.05.2017, 02:18 przez Swordancer.)
Antywirusy działające w chmurze obciążają sieć i wolniej wykrywają zagrożenie. Muszą wysyłać dane do sieci, co owocuje nieznacznie mniejszym obciążeniem dysku jak w przypadku zwykłego antywirusa, jednak z większym obciążeniem sieci. Podsumowując, to bzdura i w testach wypadają gorzej niż klasyczny antywirus, głownie dlatego, że żadnej chmurze nie przydzielą Ci tyle zasobów co masz w sowim komputerze, a obciążenie procesora w przypadku skanowania nie jest wielkie, w dodatku są tryby gry pozwalające ograniczyć wpływ antywirusa na sieć i inne zasoby. Jak ktoś wie jak skonfigurować sobie antywirusa, to nie ma bata, by mu się skanowanie uruchomiło podczas grania, albo nawet korzystania z komputera. Mi zwykle załącza się jak idę do kibelka, albo słucham muzyki i leżę sobie nie korzystając z komputera.
COMODO podczas normalnej pracy, skanuje tylko nowo pobrane i kopiowane pliki w czasie rzeczywistym, a skan w tle robi tylko wtedy, gdy nie korzystam z komputera, to samo robi z bazą wirusów. Nawet Defendera można tak skonfigurować by nie przeszkadzał. Całe te chmury to chwyt marketingowy.
23.05.2017, 07:17
Ja osobiście korzystałem z bitdefendera, ale mając większy zapas mocy jak w twoim przypadku.. Więc nie mam pojęcia czy nie będzie problemów z wydajnością na twoim zestawie z nim.
Życie nie ma ścieżek na skróty.
23.05.2017, 08:50
Zainstalowałem Eset Nod chodzi idealnie i bardzo płynnie zżera znikomą ilość zasobów-Dzięki wam za opinie
23.05.2017, 11:35
Eset jest płatny, nie powinno się płacić za ochronę antywirusową. Wiele testów udowadnia, że to strata pieniędzy.
|