Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Antywirusy
(21.06.2011, 11:08)Tuku24 napisał(a): Ja naczytałem się ostatnio o Kasperskym niepochlebnych opinii. Jest strasznie powolny!

Powolny , ale za to skuteczny . Ja osobiście mam Kasperskiego (nie wiem czy dobrze odmieniłem) i jestem z niego bardzo zadowolony . Warto było wydac trochę pieniążków na niego . Zalet jest pełno a co do wad to dla mnie przynajmniej nie ma .

Odpowiedz
Co do bezpieczeństwa to najlepiej używać Linuxa. Ja na Mandrivie, aby zakazić komputer wirusem musiałbym specjalnie go uruchomić i pozwolić mu się rozwijać. Na Windzie sprawa jest trudniejsza, ale na razie używam Kaspersky 2009 (mógłbym zaktualizować do wersji 2011 ale mi się nie chciało ;) Na allegro można czasami kupić taniej starsze wersje antywirusów (na przykład ja tak zrobiłem) i pobrać tylko jego aktualizację do najnowszej wersji. Dobrym rozwiązaniem jest też kupno samego CD-Keya. W takim przypadku płacimy mniej, a przecież te 50-100 mb, ile waży antywirus możemy sami sobie pobrać.
  Odpowiedz
Ja zamierzam jednak kupić Eset Smart Security PL
Co o nim sądzicie ?
  Odpowiedz
A ja polecam Ci antywirusa od F-Secure - cena podobna lepsza wykrywalność niż Eset. I nie muli :) Albo popytaj jak masz kablówkę, bo czasem dodają do niektórych pakietów, tak przynajmniej ja dostałem ;)
  Odpowiedz
Pierwsza dziesiątka według testu płatnych antywirusów z 24 Maja 2011:

Program antywirusowy
szybkość %
wykrywalność %
prostota obsługi %
cena/jakość %
1. BitDefender Antivirus 2011
100
100
100
100
2. McAfee Antivirus Plus 2011
97
100
100
100
3. Vipre Antivirus 2011
97
95
97
97
4. Norton Antivirus 2011
100
95
95
90
5. F-Secure Antivirus 2011
95
95
90
95
6. ESET NOD32 Antivirus 4
90
90
90
90
7. Kaspersky Antivirus 2011
87
85
87
85
8. TrendMicro Titanium Security
95
90
87
90
9. ZoneAlarm Antivirus 2011
87
85
87
85
10. Panda Antivirus 2011
85
85
85
85

W następnej kolejności:

11. G Data Antivirus 2011
12. CA Antivirus 2011
13. Avanquest SystemSuite 11 Professional
14. Avira Antivir Premium 2011
15. Sophos Endpoint Security 2011
16. Comodo Antivirus 2011
17. PC Tools Spyware Doctor with Antivirus 2011
18. Quick Heal Antivirus 2011
19. AVG Antivirus 2011
20. Microsoft Security Essentials 2011

W teście brano również pod uwagę:

Aktualizacje automatyczne - powinny być regularne i nie przerywać pracy użytkownika
Pracę w czasie rzeczywistym - program antywirusowy powinien posiadać opcje skanowania w czasie rzeczywistym aby wykrywać i blokowania zagrożenia w czasie rzeczywistym.
Wsparcie techniczne - Producenci antywirusów powinni zapewnić odpowiednie wsparcie po sprzedaży, związane z produktem.
  Odpowiedz
Czytałem dużo opinii użytkowników o Eset Smart Security i wszystkie były pozytywne. Wy co o nim sądzicie, nie chce abyście mi polecali inne tylko wyraźcie swoją opinię o Esecie Smart Security, z góry dzięki za wyrozumiałość.
  Odpowiedz
nitro109 napisał(a):...nie chce abyście mi polecali inne tylko wyraźcie swoją opinię o Esecie Smart Security

To chyba małe nieporozumienie. Nie wszyscy korzystają z wielu programów antywirusowych i nie wszyscy zmieniają te programy jak skarpetki. Rozumiesz.

Jeżeli ktokolwiek poleca Tobie inny program to nie po to aby robić Tobie na złość a po to bo sam dobrze wie że ten program jest godny polecenia i jest dla niego wystarczający.

Ja nie wyrażę swojej opinii o ESET nie żeby Ciebie denerwować tylko dlatego bo nigdy go nie używałem. Używałem i używam programu Avira Antivir i mam o nim swoje pozytywne zdanie.
Wiem także co to jest Norton Antivirus i to wszystko.
  Odpowiedz
Rozumiem ale może ktoś się znajdzie kto miał z tym programem doczynienia i chce się z nimi podzielić.
  Odpowiedz
Ja testowałem Eset i nie mam dobrego zdania o tym programie, przepuszcza sporo trojanów i malware, przy dużej ilości plików do przeskanowania spowalnia tak że skanowanie trwa całą wieczność.
Gdybym miał wyrazić się o nim w trzech słowach to pewnie były by to słowa "nic nie wart"
  Odpowiedz
Od 4 lat używam Norton Internet Security z coroczną aktualizacją na kolejne wersje. Moja prywatna opinia: bardzo dobry.
Kaspersky'ego ćwiczyłem, spowalniał mi pracę komputera, zrezygnowałem.
O innych nie będę się wypowiadał, nie znam.
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 15 gości