Tej trawki już nie ma. Adminie dobra rada: poczytaj o roślinach pseudoakwariowych zanim zaczniesz szukać czegoś na trawnik. Ja nie odrobiłem lekcji.
Roślina nazywa się Opthipogon minima i nie nadaje się do pełnego zatopienia. Druga ta rozłożysta to Acorus Decor. Trawa. Jeszcze jest ale glony ją obrosły jak mech. Tylko dlatego ją trzymam, że wszystko rośnie na niej oszczędzając inne.
Tamto to tak jak piszesz Anubias Barteri var Nana. Obecnie jest 2 razy większy i rośnie w tempie 1.5 liścia na miesiąc. Myślę o rozdzieleniu go, gdyż niedługo wyjdzie mi przez szybę

Zamiast Opthipogona mam Nurzańca w wersji Torta oraz Mikrosorium Oskrzydlone na kokosie, ale to nowe nabytki. Czekam aż się przyjmą.
Tak niestety jest jak chce się coś ładnego a się nie zasięgnie porady innych akwarystów. Jak tylko wspomniałem Opthipogon to zaraz dostałem odpowiedź o pseudoakwariowych bez jakiegokolwiek komentarza. Pełno takich sprzedawców jest na alledrogo. Ale rosłinka jest piękna i żałuję strasznie, że nie było szans na jej utrzymanie.
Gość, który mi sprzedał już ma inną nazwę na alledrogo, ale z tego co się dowiedziałem hodował to w hydroponice z duzym skutkiem, gdyż szczepki sprzedawał.