Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Avast wszędzie wykrywa wirusy i zagrożenie
Dzisiejszego dnia po jednej z aktualizacji, pojawiły się następujące problemy z programem antywirusowym "Avast". Program całkowicie "zgłupiał". Przy otwarciu jakiejkolwiek strony wyświetla komunikat:

Przy wyświetlaniu forum, wyskakuje komunikat dotyczący trojana we wtyczce FB

Przy próbie wejścia na imageshack.us, wyskakuje komunikat o złośliwym oprogramowaniu które zostało zablokowane.

Nie mam możliwości wstawienia nawet zrzutów ekranu, ponieważ IS zostało całkowicie zablokowane przez Avast-a.

Czy mieliście coś podobnego?
  Odpowiedz
Nie masz przypadkiem jakiegoś wirusa? Kiedyś miałem "sality", rozwalił mi wszystkie programy, antywirusa, a nawet blokował niektóre strony, a najśmieszniejsze było to, że wszystkie główne strony (te na które próbowałem wchodzić) antywirusów. Może wraz z aktualizacją uaktywnił Ci się jakiś poważniejszy wirus? W moim przypadku też zaczęło się od zaatakowania antywira.
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
Spróbuj przeskanować komputer programem ComboFix Chyba tak się nazywa wyłapuje bardzo wiele wirusów a potem przeskanuj Malwere Powinno pomóc.
  Odpowiedz
Jakiś trojan "wysypał" mi wszystko co związane z internetem, jak również bardzo zaingerował w stabilność systemu. Co najdziwniejsze, zaatakował w pierwszej kolejności "Avasta", później rejestr. Ściągnąłem "Free AVG 2011", oraz program "AVG PC Tuneup 2011" (bezpłatny jedno razowy program do optymalizacji systemu). Po przeskanowaniu komputera wykrył on 3050 błędów i zainfekowanych plików, które "AVG PC Tuneup 2011" naprawił. System pracuje stabilnie, choć trwało to ponad półtorej godziny. Dziękuję za podpowiedzi i chęć pomocy :) Lepsze to niż reinstalacja systemu :)
  Odpowiedz
No ciekawe jakiego wirusa miałeś.
Sality ma to do siebie, że pierw blokuje antywirusa, potem wszystkie pliki .exe i menadżer zadań. Więc jesteś uwięziony na amen :D
Nawet nie pobierzesz nic z neta bo od razu plik .exe jest wyłapywany.

Tuneup prawdopodobnie znalazł Ci błędy w plikach, pozostałości po różnych programach, puste foldery itp.
  Odpowiedz
(12.04.2011, 09:19)KruchyFix napisał(a): Tuneup prawdopodobnie znalazł Ci błędy w plikach, pozostałości po różnych programach, puste foldery itp.

AVG 2011 w raporcie wyświetlił czerwoną "ścianę" z zainfekowanymi plikami, po których usunięciu, system zwariował. Tuneup wyłapał i naprawił luki, przy okazji usuwając "nadprodukcję" po starych programach. Dzisiaj jednak zauważyłem komp nie jest taką "rakietą" jak do tej pory. Reinstalacja kłania się już od dłuższego czasu, więc muszę do niej przysiąść. Problemem jest jednak pozostawienie Was samych :) hehe
  Odpowiedz
Ja wczoraj również miałam Avastowy zawrót głowy.
O ile forum chodziło mi ok o tyle nie mogłam nawet googli otworzyć.
Nie działo się nic na systemowej przeglądarce.
Odpaliłam avasta i wyłączyłam mu opcję skanowania internetu i problem zniknął.
Teraz wszystko działa poprawnie.
  Odpowiedz