Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

BMW Serii 3 Gran Turismo
Ostatnio w sieci pojawiły się liczne materiały promujące model BMW Serii 3 Gran Turismo. Jest to między innymi nowy film, który pięknie prezentuje najnowsze dzieło z bawarskiej fabryki.

[Obrazek: 73329512480571393752.jpg]

Teoretycznie BMW Serii 3 Gran Turismo jest bardzo praktyczne, zapewne nieco wygodniejsze od sedana, pojemniejsze itp. Problemem jest niestety wygląd, a jak wiadomo, wiele osób kupuje auta sercem i oczami. Z tym nowe BMW może mieć problem, dlatego też bawarscy specjaliści od reklamy, marketingu i ocieplania wizerunku dają z siebie wszystko.

[Obrazek: 43793806655245520112.jpg]

[Obrazek: 86697872764150797026.jpg]

W oświadczeniu prasowym BMW napisało:
"To już trzeci wariant nadwozia w tej gamie modeli, który łączy sportowe i dynamiczne geny sedana z praktycznością i użytecznością wersji kombi - to parametry które wpływają na przyjemność i komfort jazdy."
Jak widać na poniższych zajęciach stylistyka nawiązuję do serii 5 Gran Turismo, która jak wiadomo nie przyjęła się z ciepłym przyjęciem.

[Obrazek: 85393483432031093540.jpg]

[Obrazek: 19162292449223940868.jpg]

[Obrazek: 61883272466188772128.jpg]

Co ciekawe, nowe BMW Serii 3 Gran Turismo jest o 200 mm dłuższe od wersji kombi i ma o 110 dłuższy rozstaw osi. Jest również o 80 mm wyższe i o 20 mm szersze, co powinno przełożyć się na większą przestrzeń wewnątrz, ale czy pozytywnie odbiło się na stylistyce? Zostawmy jednak wygląd - to kwestia gustu i sami to ocenicie.

Przestrzeń bagażowa podskoczyła do 520 litrów. Jeśli chodzi o stylistykę wspomnimy tylko, że z przodu mamy większy grill a'la "nerki", zaś drzwi pozbawiono ramek, co może się podobać, ale czy wynagrodzi ogólną linię nadwozia?

A jakie silniki znajdziemy pod maską BMW Serii 3 Gran Turismo na rynku w Europie?
Do wyboru będą trzy silniki benzynowe, czyli model 320i z 2,0-litrowym turbo o mocy 184 KM, 328i również z 2,0-litrowym turbo o mocy 245 KM oraz 335i z 3,0-litrowym silnikiem rzędowym sześciocylindrowym z turbo o mocy 306 KM. Miłośnicy jednostek wysokoprężnych skorzystają z oferty dwóch jednostek czterocylindrowych: 318d o mocy 143 KM oraz 320d o mocy 184 KM.

Video promujące nowe BMW Serii 3 Gran Turismo:
  Odpowiedz
Mam słabość do tej marki i nie zrażają mnie nawet wypowiadane masowo kawały o szpanerach w bejcach. Model zaprezentowany powyżej jednak nie jest szczytem mojego gustu designerskiego. Ładne to, ale jakoś takie no nie wiem... nijakie? Silniki, moc itd to wszystko mnie nie interesuje, nie znam się na tym, jestem wzrokowcem :D
  Odpowiedz
Też lubię tę markę (Zdanie dla lubiących ortografy :P), ale według mnie to auto jest zbyt kosmiczne. Wolę starą bryłę tych aut, ewentualnie sportową :).
A we mnie samym wilki dwa oblicze dobra oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości