Moją ulubioną jest Zwierzogród (Zootopia - 2016). Dlaczego ją tak lubię? Może trochę dlatego, jak mój narzeczony sam przyuważył, że przypomina mi ona samą siebie. Poza tym lubię bajki ukazujące, że można spełnić każde marzenie, o ile włoży się w to wystarczająco pracy oraz jeżeli pójdzie się za głosem własnego serca, nie patrząc na to, co mówią inni wkoło. Plusem tej bajki jest także muzyka - Shakira na przedzie
Bajki XXI wieku
|
01.06.2017, 11:26
Macie jakąś ulubioną bajkę powstałą w XXI wieku?
Moją ulubioną jest Zwierzogród (Zootopia - 2016). Dlaczego ją tak lubię? Może trochę dlatego, jak mój narzeczony sam przyuważył, że przypomina mi ona samą siebie. Poza tym lubię bajki ukazujące, że można spełnić każde marzenie, o ile włoży się w to wystarczająco pracy oraz jeżeli pójdzie się za głosem własnego serca, nie patrząc na to, co mówią inni wkoło. Plusem tej bajki jest także muzyka - Shakira na przedzie Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
02.06.2017, 10:00
Moja to chyba Shrek a raczej Na pewno-Pozdrawiam
02.06.2017, 10:16
Ba! Moja dziewczyna jest maniaczką takich bajek.
To może od razu wymienię listę: - Minionki (wszystkie części i teraz wychodzi nowa! Jej!) - Zwierzogród (akcja z tymi leniwcami epicka!!!!) - Sing - Tajemne życie zwierząt domowych (chyba dobrze pamiętam nazwę) Życie nie ma ścieżek na skróty.
02.06.2017, 10:35
02.06.2017, 12:21
Jest nawet spoko szczerze mówiąc, jak będziesz się nudzić to polecam
Życie nie ma ścieżek na skróty.
10.06.2017, 08:35
(02.06.2017, 10:16)Nieśmiertelny napisał(a): Ba! Moja dziewczyna jest maniaczką takich bajek. Jak już to Sekretne życie zwierzaków domowych, ale o tej możesz zapomnieć! GDZIE SĄ NASZE BOCIANY?! P
29.06.2017, 19:25
Ja uwielbiam animacje.
Zwierzogród był naprawdę świetny- motywująca bajeczka i z takim pozytywnym przekazem. Trio z Belleville bardzo abstrakcyjny humor, ale świetna! Mustang z Dzikiej Doliny jest taka ciepła, o walce o własną wolność, o marzenia i taka nostalgiczna jednocześnie... No i ma świetny soundtrack- zarówno w oryginale jak i w polskim przekładzie Spirited Away: W krainie bogów- po prostu warto. Odlot piękna, wzruszająca I ten, który absolutnie nie jest dla dzieci: Walc z Baszirem polecam- baaardzo wartościowe, wstrząsające. Z animowanych seriali dla dorosłych prym u mnie wiedzie Mr Pickles.
30.06.2017, 13:58
30.06.2017, 15:21
Zwierzogród - super bajka. Nie oglądam filmów animowanych zbyt często, ale ten bardzo mi się spodobał. Mądry, z przesłaniem i zrobiony perfekcyjnie pod kątem wizualnym. Idealny do obejrzenia w gronie rodzinnym. 10/10
Sausage Party - Śmieszny, taka bajka dla dorosłych. 7/10 |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości