Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Bajki XXI wieku
Video 
Macie jakąś ulubioną bajkę powstałą w XXI wieku? 

Moją ulubioną jest Zwierzogród (Zootopia - 2016). Dlaczego ją tak lubię? Może trochę dlatego, jak mój narzeczony sam przyuważył, że przypomina mi ona samą siebie. Poza tym lubię bajki ukazujące, że można spełnić każde marzenie, o ile włoży się w to wystarczająco pracy oraz jeżeli pójdzie się za głosem własnego serca, nie patrząc na to, co mówią inni wkoło. Plusem tej bajki jest także muzyka - Shakira na przedzie  Serce

Odpowiedz
Moja to chyba Shrek a raczej Na pewno-Pozdrawiam
  Odpowiedz
Ba! Moja dziewczyna jest maniaczką takich bajek. :D
To może od razu wymienię listę:
- Minionki (wszystkie części i teraz wychodzi nowa! Jej!)
- Zwierzogród (akcja z tymi leniwcami epicka!!!!)
- Sing
- Tajemne życie zwierząt domowych (chyba dobrze pamiętam nazwę)
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
  Odpowiedz
Jest nawet spoko szczerze mówiąc, jak będziesz się nudzić to polecam ;)
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
(02.06.2017, 10:16)Nieśmiertelny napisał(a): Ba! Moja dziewczyna jest maniaczką takich bajek. :D
To może od razu wymienię listę:
- Minionki (wszystkie części i teraz wychodzi nowa! Jej!)
- Zwierzogród (akcja z tymi leniwcami epicka!!!!)
- Sing
- Tajemne życie zwierząt domowych (chyba dobrze pamiętam nazwę)

Jak już to Sekretne  życie zwierzaków domowych, ale o tej możesz zapomnieć! GDZIE SĄ NASZE BOCIANY?! :PP
  Odpowiedz
Ja uwielbiam animacje.
Zwierzogród był naprawdę świetny- motywująca bajeczka i z takim pozytywnym przekazem. ;)
Trio z Belleville bardzo abstrakcyjny humor, ale świetna!
Mustang z Dzikiej Doliny jest taka ciepła, o walce o własną wolność, o marzenia i taka nostalgiczna jednocześnie... No i ma świetny soundtrack- zarówno w oryginale jak i w polskim przekładzie
Spirited Away: W krainie bogów- po prostu warto. :)
Odlot piękna, wzruszająca

I ten, który absolutnie nie jest dla dzieci:
Walc z Baszirem polecam- baaardzo wartościowe, wstrząsające.
Z animowanych seriali dla dorosłych prym u mnie wiedzie Mr Pickles. :)
  Odpowiedz
  Odpowiedz
(30.06.2017, 13:58)Nic i Cień napisał(a): Sausage Party
Ciutkę przegięte, ale też dobre. U mnie 6/10 :P
  Odpowiedz
Zwierzogród - super bajka. Nie oglądam filmów animowanych zbyt często, ale ten bardzo mi się spodobał. Mądry, z przesłaniem i zrobiony perfekcyjnie pod kątem wizualnym. Idealny do obejrzenia w gronie rodzinnym. 10/10

Sausage Party - Śmieszny, taka bajka dla dorosłych. 7/10
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości