Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ban za Spam bota
Czy można i na ile dostać bana, za używanie SpamBota? Przyznaje, wysywałem masowo wiadomości. W ciągu tygodnia do ponad 10tyś chomików na priv. Wszystkie treści były poświęcone chomikowi, (zapraszanie na free i tym podobne) do jednego chomika wysłałem z 3 priv. Jednak jeden z użytkowników odpowiada mi wulgarnie że wysłał do administracji że używam spambota. Jaka kara za to grozi i na ile? Spambota używałem kilka dni,(niecały tydzien) proszę o pomoc. :(
  Odpowiedz
Używanie spambota jest równoznaczne ze złamaniem regulaminu portalu chomikuj.pl co może skutkować stałym zablokowaniem konta (usunięciem konta). Skoro używałeś takiego programu to teraz nie dziw się, że ludzie Ci odpisują wulgarnie, gdyby do mnie trafiały ciągle te same wiadomości to też bym zgłosił do administracji że podejrzewam użycie nielegalnego programu.

P.S
Używanie programu do spamowania nie tylko jest złamaniem regulaminu chomikuj.pl ale również prawa co może skutkować karą grzywny, ograniczeniem wolności lub pozbawieniem wolności do lat trzech.
  Odpowiedz
Nigdy nie wysywałem 2 razy tą samą wiadomość do 1 użytkownika, a spambota zakupiłem i używałem zaledwie przez kilka dni.

Odpowiedz
Kolego zaczynasz się gubić w tym co mówisz :)

Cytat:Wszystkie treści były poświęcone chomikowi, (zapraszanie na free i tym podobne) do jednego chomika wysłałem z 3 priv.
  Odpowiedz
Mam bota od tygodnia, ale wiadomości na priv wysywałem od kilku dni 2/3 do wielu chomików. i każda kolejna wiadomość była inna, jeden chomik dostał ode mnie 2 max 3 wiadomości o różnych treściach.
Bez urazy ale w nowym regulaminie nie ma słowa o nielegalnym oprogramowaniu. Zobaczcie sami http://chomikuj.pl/Regulamin.aspx
  Odpowiedz
To teraz zapoznaj się jeszcze z tym co mówi prawo na temat wysyłania spamu, jeśli chcesz to zgłoszę Cię jako osobę rozsyłającą spam i zobaczysz co Ci za to zrobią.
Ja Ci tylko dobrze radzę, jeśli nie chcesz mieć problemów z prawem przestań masowo wysyłać PW bo to jest spam
  Odpowiedz
Zgadzam się, doprawde w nowym regulaminie nic nie ma o spambocie, ale na pewno coś na ciebie znajdą np. (omijanie regulaminu)
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości