Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Boks Tajski
Witam.
Od jakiegoś czasu ma w myślach to aby zacząć się uczyć jakiejś sztuki walki typu MMA, Muaj Thai, Boks Tajski etc. Głównie jednak zainteresował mnie boks tajski. Nad sylwetką długo pracowałem i tutaj nie ma żadnego problemu, jestem zadowolony. Oczywiście nie wiąże z tym żadnej przyszłości tylko dla samego siebie aby potrafić coś więcej niż same ciosy gdy idzie jakaś kilkuosobowa grupka ciemną nocą po ulicy ;)
W piątek zaraz po szkole idę z kumplem do klubu zobaczyć co i jak, być może się "z rekrutujemy" :)
Teraz pytanie do osób które mają jakieś doświadczenia, nie żałujecie czasu poświęconego na treningi? Po zaprzestaniu treningu łatwo gdzieś zniwelować te wszystkie umiejętności jakie się nabyło? Wyszło Wam to na dobre?
Zapraszam do dyskusji :)

Tutaj macie filmik z RKT, to właśnie ten klub do którego mam zamiar iść.
  Odpowiedz
Nie wiem co to może znaczyć zniwelować.
Gdy przestaniesz trenować możesz tylko stracić
wytrenowaną gibkość szybkość i koordynację ruchową
lub zapomnieć jakieś techniki . Ale dużo zostaje.
Kombinacje, wyuczone odruchy, postawa walki itp. przeważnie zostają.

Tak się składa, że trenowałem różne sztuki walki łącznie około 15 lat.
Trochę tego było (Karate, Judo, Aikido, Boks, Taekwondo) i nie żałuję.
Póki co pamietam wszystko oprócz układów walki z cieniem tzw. Kata (japoński)
lub Poomse (koreański).

Ważne abyś trafił w sztukę walki, która Ci spasuje.
Ponieważ nie każda może Ci odpowiadać.
  Odpowiedz