Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Brak polskich znaków w Google Chrome.
Siema mam problem z polskimi znakami w Google Chrome.
np. w grze mam normalnie polskie znaki, a na blogach czy innych rzeczach takich jak poczta (o2.pl) są krzaczki typu:
[Obrazek: tziadg.jpg]
Wiecie może jak to naprawić?
Z góry dziękuje.
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
http://lmgtfy.com/?q=google+chrome+brak+...nak%C3%B3w
  Odpowiedz
Szukałem po google i nic. Robiłem wszystko usuwałem i instalowałem na nowo -.-
Pomocy?

Edit:
Po istnych katorgach z tymi polskimi znakami powiedziałem sobie dość!
Przesiadam się an Mozille i choć teraz się troche muli to myślę, że wcześniej czy później rozrusza się i będzie równie dobrze chodziło.

Odpowiedz
Skoro masz problem z wydajnością firefoxa to znowu odeślę do google bo tam jest wiele przydatnych informacji jak przyspieszyć działanie tej przeglądarki
https://www.google.pl/search?q=przyspies...8gf3pYHoBA
A wracając do chrome to najwyraźniej słabo szukałeś ponieważ rozwiązań tego problemu jest kilka i nie wierzę że żadne z nich Ci nie pomogło ale niestety nie mogę stwierdzić czy sprawdziłeś te sposoby ponieważ nie opisałeś praktycznie nic co robiłeś.
  Odpowiedz
Napisz co Ci muli i jaki masz sprzęt oraz OS. Niestety im starszy sprzęt, tym gorzej przeglądarki będą działać. Niestety wszystko idzie do przodu, a sprzęt zostaje ten sam jak nie ingerujesz w niego. Nie będę przekierowywał do google, bo nie uważam Cię za człowieka upośledzonego, który tego nie potrafi, ale podając szczegóły co do tego problemu i sprzętu może uda się coś zaradzić. Na twoim miejscu zacząłbym od wyłączania zbędnych funkcji przeglądarki i nie chodzi mi o rozszerzenia, tylko funkcje wewnętrzne jak np. płynne przewijanie, czy różne eksperymentalne lub unikalne dla FF funkcje. Warto też zrobić porządek w systemie, bo to podstawa.
  Odpowiedz
Może i słabo szukałem, ale to co pisali na supporcie google i na kilku innych stronach nic mi nie pomogło. Co do wydajności to wiem, że są sposoby bo je dopiero niedawno wykorzystałem.

Odpowiedz
Ja się szczerze nie dziwie Szalonemu trochę, bo przy braku podaniu specyfikacji komputera, Systemu, wersji chociażby czy choćby czegokolwiek, nie jest podane nic co mogłoby sprawę ułatwić. Poszukać nie zaszkodzi najpierw, da to nie tylko większą satysfakcję (chociaż powinno, gdy rozwiąże się samemu problem), ale również nauczy samemu trochę pracy. Kolegę może to irytować, bo pewnie nie raz się z tym spotykał: Zero zaangażowania i liczenie na umiejętności innych, a Google jest wartościowym pomocnikiem, bo naprawdę są tam porady od fachowców, ludzi, którzy mają trochę w głowie. Nie umiem sam, to proszę kogoś o pomoc/poradę bardziej doświadczonych użytkowników. Trochę wysiłku a rezultaty się pokażą, a jak nie to przynajmniej poszerzymy swoją wiedzę, w tej dziedzinie. Więc patrząc obiektywnie wcale mnie ta postawa kolegi nie dziwi.

A teraz sedno i konkrety. Nieśmiertelny, jeśli problem występuje to podaj specyfikacje chociaż co wykluczy zamułę, nadmierne obciążanie itp., Jaki posiadasz system? Wersję przeglądarki? W linku podanym przez Szalonego jest kilka ciekawych tematów, do których warto zajrzeć.
  Odpowiedz
Windows 7 Ultimate 64bit.
Wersja przeglądarki myślę, że najnowsza..

Odpowiedz
Parametry komputera też poproszę. Przede wszystkim ile masz pamięci, jaki procesor. Przeskanuj programem Malvarebytes Anti-Malvare czy nie masz jakichś szkodników, przeczyść CCleanerem. Przejrzyj również dodatki, które masz możliwie w użyciu, a nie korzystasz z nich, jeśli tak wyłącz. W internecie jest pełno porad. Masz kilka przydatnych linków. Pokombinuj.

http://forum.programosy.pl/odpicuj-swoje...98953.html
http://forum.programosy.pl/sposob-na-pro...79402.html
http://pcfaq.pl/internet/jak-przyspieszy...9-i-wyzej/
  Odpowiedz
Nieśmiertelny napisał(a):Windows 7 Ultimate 64bit.
Wersja przeglądarki myślę, że najnowsza..
No to teraz wszystko już jest jasne, muli przez.....
zaczekaj kawę zrobię i z fusów będę wróżył.
Oops zapomniałem że kawę tylko z ekspresu piję.

Ludzie czy tak trudno jest odpowiedzieć na najprostsze pytanie?
Swordancer napisał(a):podając szczegóły co do tego problemu i sprzętu może uda się coś zaradzić
Monoceros napisał(a):Jaki posiadasz system? Wersję przeglądarki?

Czy udzielenie odpowiedzi na te pytania to problem ? Jeśli tak to napisz z czym sobie nie radzisz, podpowiemy podamy linka do programu którym to sprawdzisz itd.
Potem macie problem do mnie że odsyłam do google ale jak tu nie odesłać do googla skoro powodów problemu może być setki a nie znając szczegółów nie można pomóc, wypisywanie setek przyczyn też jest bezsensowne.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości