Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Bug w GTA 5
Witajcie,
wczoraj grając sobie w Grand Theft Auto Online doświadczyłem dziwnego bugu. Jechałem sobie normalnie samochodem, trochę zwolniłem, następnie gracz za mną przyśpieszył i uderzył w mój tylny bagażnik. W tym momencie zamiast normalnie mnie odepchnąć, to jego przednia maska przenikła przez mój bagażnik i oba nasze samochody nagle wyleciały w powietrze na co najmniej 1000 metrów. Wylądowaliśmy na szczęście na koła (przeżyliśmy), lecz gracz obok mnie w połowie zapadł się pod ziemię wraz z samochodem (widać było tylko górną część auta) i po chwili umarł. W tym momencie z jego połowy samochodu zaczęły się sypać pieniądze (tak jak by to wszystkie jego pieniądze wyleciały w jednej śmierci) w sumie było tego ok. 25 tyś (czyli tyle, ile normalnie się ma przy sobie kasy w gta). Czy to możliwe, żeby wszystkie jego pieniądze wyleciały mu za bug? Niestety nie spytałem go o, to, bo szybko uciekłem z kasą :D

Co sądzicie o takich bugach?

Odpowiedz
Typowy bug, np. w Skyrim to samo dzieje się, jak przyłoży Ci gigant. Zapadające się pod ziemie bronie i postaci, to bugi bardzo powszechne. Trudno jest całkowicie uniknąć tego zjawiska. Co z pieniędzmi? Wszystko zależy od tego jakie funkcje wywołał bug, jeśli po śmierci kasa wypada z bohaterów w GTA Online, to raczej było to normalne. Nie mogę się doczekać aż GTA wyleci na PC! :D
  Odpowiedz
(30.01.2015, 19:34)Swordancer napisał(a): Nie mogę się doczekać aż GTA wyleci na PC! :D

Nie nastawiaj się tak, ponieważ GTA zostało ostatnio przeniesione na marzec, a słyszałem plotkę, że przełożą jeszcze dalej, ponieważ R* nie zależy na wersji PC'towej - wystarczająco zarobili już, a tych, którzy jeszcze nie zagrali, bo czekają na PC jest coraz mniej. Nawet jak już z 'łaski' zrobią to będzie fatalnie zoptymalizowana.

R* ma dla siebie finansowo korzystną politykę, tak naprawdę trzy razy sprzedają tę samą grę:
1. Wszyscy się rzucili na nowe GTA na Xbox 360/PS3 - rekordowe sprzedaże - miliardy zysków
2. Afera dot. wycofania GTA z sprzedaży - niektórzy kupili zapasową kopię lub Ci co jeszcze nie kupili, to pobiegli do sklepów
3. Lekkie ulepszenie graficzne i dodanie kilku szczegółow na nowe konsole PS4/Xbox One - po raz drugi sprzedali tę samą grę na nową platformę konsol (kto kupił nową konsolę, to od razu z gta, nawet jak na starej też miał tę grę)
4. Odwalą byle jak, tak, że nie da się grać na PC, ale i tak ludzie kupią, ponieważ nie mają konsoli, a chcą mieć 'piątkę'. Skutek: trzeci raz sprzedadzą tę samą grę nie za wiele się wysilając.

Rockstar się wzbogaci jak nigdy, a GTA 6 zobaczymy najszybciej za 5 lat.

Fakt- gra jest najlepsza w jaką grałem, ale nie muszą tak wyciągać pieniędzy od ludzi.

Odpowiedz
Dlatego nie kupowałem jak głupi konsoli żeby sobie w nią pograć, a co do odkładania daty premiery, to zapewne chodzi zarówno o optymalizację, jak i marketing, im dłużej będą odkładać, tym więcej fanów będzie o tym mówić i się bardziej nakręcać. Mi na rękę była zmiana daty premiery, bo miała być pod koniec stycznia, a ja mam sesję! Haha
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości