Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

CANON Pixma MG5550 - poszukuję skanera.
Witam

Poszukuję modułu skanera, samego skanera (świetlówki), lub całego modułu do drukarki CANON Pixma MG5550. 

Drukarka stała praktycznie całe wakacje nieużywana, gdy ją włączyłem i chciałem wydrukować zdjęcie, zawiesiła się. Po uruchomieniu wyświetliła słynny błąd 5011, dioda miga 22 razy, więc to wskazuje na uszkodzenie skanera. Skaner normalnie przy uruchamianiu się zaświeci, lekko przesunie, potem gaśnie i pojawia się błąd. Dobrałem się do niego, gdy przesunę jego pozycję i podczas pozycjonowania przytrzymam, to świetlówka normalnie się zapala i świeci do momentu aż się ustawi jak należy, dopiero potem pojawia się błąd. Próbowałem drukować przez tryb serwisowy testowe desenie i drukują się normalnie, jednak w tym trybie, każda bardziej skomplikowana operacja jak choćby wyszukiwanie sieci WIFI wywołuje nieskończony komunika "proszę czekać", komputer też nie wykrywa drukarki w trybie serwisowym, skaner nie rusza przy opcji kopiuj, zawias i tylko anuluj pomaga. 

Próbowałem resetować drukarkę wciskając czerwony przycisk, potem przycisk zasilania i pięć razy czerwony przycisk, ale chyba nie zadziałało. Jak wcisnę cztery razy, to się włącza tryb serwisowy. Mam też drukarkę Pixma 5150, ale z nią jest inny problem i niestety skaner jest inny.

Czy ktoś wie gdzie można nabyć taki skaner, albo ma może uszkodzoną drukarkę ze sprawnym skanerem? W serwisie się tego badziewia nie opłaca naprawiać.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości