Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Ankieta: Z jakiego darmowego programu antywirusowego korzystasz? Dokładnie zapoznaj się z pięcioma ostatnimi wariantami Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
COMODO Internet Security
20.00%
2
20.00%
avast! Free Antivirus
0%
0
0%
Panda Free Antivirus
0%
0
0%
AVG Free Antivirus
0%
0
0%
360 Total Security Essential
0%
0
0%
Avira Free Antivirus
20.00%
2
20.00%
Ad-Aware Free Antivirus+
0%
0
0%
ZoneAlarm Free Antivirus
0%
0
0%
Immunet Protect
0%
0
0%
Usunięto
0%
0
0%
Baidu Antyvirus
0%
0
0%
Antywirus wbudowany w system operacyjny
0%
0
0%
Inny darmowy
0%
0
0%
Używam płatnego antywirusa
30.00%
3
30.00%
Nie używam antywirusa, gdyż najlepszym antywirusem jest rozsądek
20.00%
2
20.00%
Być może używam pirackiej wersji płatnego oprogramowania antywirusowego (ankieta jest anonimowa)
26.07.2015, 17:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.07.2015, 17:22 przez MrPsycho.)
Ta "wirtualne pulpity"... Nawet nie wiecie jak mi to dupę ściska... Zobaczymy co COMODO powie na Windowsa 10 który natywne wspiera wirtualne pulpity...
Ubuntu od niepamiętnych czasów był wyposażony w wirtualne pulpity. Ale żeby nie faworyzować Linuxów... Mac OS X też jest wyposażony w wirtualne pulpity.
Osobiście jak patrzę na ten wirtualny pulpit od COMODO wydaje mi się że pracujesz na dystrybucji Linuxa... Straszne podobieństwo.
27.02.2017, 15:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.02.2017, 15:35 przez Swordancer.)
Tak sobie ostatnio przeprowadziłem dokładną analizę zużycia zasobów przez mój antywirus i doszedłem do wniosku, że główną przyczyną obciążania zasobów w czasie rzeczywistym jest skanowanie, ale skaner rezydentny potrafi obciążyć dysk twardy od 1-20MB/s, co na talerzowych ma ogromny wpływ. Oczywiście systemowy antywirus, czyli Defender ma jeszcze więcej. Moja rada taka, by samo skanowanie zrobić raz na tydzień, korzystać z "trybu gry", dzięki czemu antywirus nie będzie nam mieszał w ustawieniach sieciowych, kiedy gramy, próbował ściągać aktualizacje itd. Dodatkowo warto ograniczyć interwały skanowania na tydzień, a nie co dzień i idąc z duchem rozwoju system postawić na dysku SSD. Wtedy wpływ antywirasa na prace systemu jest znikomy. COMODO nie pochłania dużo pamięci RAM, ani mocy obliczeniowej w trakcie zwykłej pracy i najlepiej ustawić mu tryb nauki. Po czasie komunikatów będzie coraz mniej, bo COMODO zastosuje predykcję i będzie wiedział jak odpowiemy na dany komunikat, np. dotyczący połączenia w grze, czy jakimś programie.
Chciałbym jeszcze oznajmić, by nie kupować antywirusów. Poszukajcie sobie źródeł w sieci, najlepiej na domenach .edu w języku angielskim. Znajdziecie tam ciekawe artykuły o tym dlaczego nie warto płacić za ochronę antywirusową. Jedyne za co warto płacić, to pomoc eksperta w usunięciu już zainfekowanego komputera, czy dodatkowe usługi, które uważamy za zwiększające komfort naszej pracy, czy ogólnego użytkowania komputera. Nigdy nie powinniśmy płacić, za "niby lepszą ochronę".