Chomikuj.pl - łamanie prawa
|
29.05.2012, 16:44
Odpowiadając sebastainowi z wątku z wywiadem - wiesz, dlaczego padło MU? Dokładniej - dlaczego FBI aresztowało właścicieli? Bo serwis nie reagował na zgłoszenia pirackich plików (dlatego właśnie inne serwisy hostingowe wciąż działają - mieszczą się w wyznaczonym czasie na sprawdzenie i usunięcie zgłoszonego pliku). Któryś z użytkowników dostał odpowiedź od chomikuj, że oni na bieżąco sprawdzają zgłoszenia i usuwają pliki (prawda, zgłoszone pliki szybko znikają) - jeśli przestaną to robić, to policja zamiast przyczepiać się do użytkowników zajmie się portalem. Albo zrobi to za nią ZPAV.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Zgadzam się z Tobą, dopóki pliki łamiące prawa autorskie bądź zgłoszone przez wydawców są usuwane,
nie ma problemu. Jednak chomikuj.pl nie łamie w żaden sposób polskiego prawa (a dokładniej jego regulamin) i jak na razie usuwa wszystkie zgłoszone pliki. Więc problem mają tylko i wyłącznie użytkownicy, a sam portal jest bezpieczny. Mam takie wrażenie że polscy wydawcy chcą za wszelką cene pozbyć się chomikuj.pl Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
14.06.2012, 20:58
Oby nie !!!!!!!!!!!!!!!!
|