Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Chrome - nie mogę korzystać z Chomikuj.pl
Witam
Normalnie rozwiązałbym taki problem sam, jednak tutaj zastawiam się, czy to rzeczywiście wina mojej przeglądarki.
Używam najnowszego Chrome i od jakiegoś czasu, gdy wchodzę na Chomikuj.pl, zaczyna mi skakać po różnych filmikach, od jednego do drugiego, co uniemożliwia mi zarządzanie kontem. Zrobiłem już podstawowe czynności, czyli oczyściłem śmieci przeglądarkowe, przeinstalowałem przeglądarkę i sprawdziłem działanie na innych przeglądarkach, jednak tam nic się nie dzieje. Nie wiem, co jest przyczyną i czy przypadkiem wina nie leży po stronie serwisu, więc dlatego pytam... Co jest grane?
  Odpowiedz
u mnie dzieje się to samo :)
Czasami jeszcze jak wchodzę w jakiś folder i nie tylko wyrzuca mnie do strony głównej chomika, sam się zastanawiałem co jest grane .
Dodam że korzystam z Chrome i Maxthon 3
  Odpowiedz
Więc być może z chomikuj jest jednak coś nie tak.:( Napisałem do adminów, ciekawe co powiedzą.
  Odpowiedz
Witaj,

najlepiej zrób tak. Usuń google chrome, następnie wejdź w rejestr (start -> uruchom -> regedit) a następnie kolejno HKEY_LOCAL_MACHINE następnie SOFTWARE i usuń folder "Google". Uruchom ponownie komputer i pobierz oraz zainstaluj na nowo Google Chrome. Jeśli to nie pomoże radzę też przeinstalować javę oraz flash być może one "świrują".
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Ja również tak mam. Tylko że u mnie nie jest to aż tak poważne, jedyne co się dzieje to to że wejdę np. do jakiegoś folderu z filmem po kilku sekundach przejdzie mi do głównego folderu chomika, wejdę ponownie w ten folder i nic już się nie dzieje. Natomiast po odświeżeniu strony gdy wejdę np. znów w ten sam folder to po kilku sekundach przejdzie mi do głównego folderu, potem znów wejdę do tego z którego mnie przeniosło i już nic się nie dzieje aż do odświeżenia strony. :)
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz
Cytat:najlepiej zrób tak. Usuń google chrome, następnie wejdź w rejestr (start -> uruchom -> regedit) a następnie kolejno HKEY_LOCAL_MACHINE następnie SOFTWARE i usuń folder "Google". Uruchom ponownie komputer i pobierz oraz zainstaluj na nowo Google Chrome. Jeśli to nie pomoże radzę też przeinstalować javę oraz flash być może one "świrują".

Dzięki za pomoc, ale wpis rejestru z Chrome nie może mieć nic do skryptu wyświetlającego się na stronie, a co do wtyczek, to już wcześniej to zrobiłem. Jeśli innym też szaleje to wina leży po chomikuj i nic z tym nie zrobię, dlatego napisałem do administracji i może wkrótce się dowiem o co chodzi.
  Odpowiedz
(19.05.2012, 22:10)swordancer napisał(a): Dzięki za pomoc, ale wpis rejestru z Chrome nie może mieć nic do skryptu wyświetlającego się na stronie (...)

Wpisy rejestru usuwa się po to aby skasować wszystkie informacje dotyczące programu. Nie ma to nic wspólnego z skryptem wyświetlającym stronę. Samo przeinstalowanie programu jest bez sensu ponieważ wszystkie ustawienia pozostają w rejestrze. Usuwając te dane program instaluje się na świeżo.

Być może to wina strony, ja podałem ci tylko najczęściej spotykane problemy. Sprawdź stronę na innej przeglądarce i już będziesz wiedział w czym problem.

Nie miałem tego typu problemów więc strzelam co może być tego przyczyną.

Pozdrawiam.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Zainstalujcie Mozille Firefox, ja mam wszystko jest ok.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
Nie lubię Firefoxa, bo nowe wersje są powolne i ma mnóstwo problemów z wtyczkami, poza tym mam Chrome zsynchronizowany z kontem google, emailem, yt, google analytics i adsense :D

Nie róbmy jednak offtopa, a jak chcecie pogadać o przeglądarkach, to nowy temat w odpowiednim dziale zróbcie, chętnie się dołączę.

Co do problemu administracja kazała mi wysać screena, tak jak by się dało go zrobić przeskakującym na wideo okienkom. Nawet wiadomości im się nie chce przeczytać, denerwujące. ;(
  Odpowiedz
Problemy ze skakającymi okienkami są tylko na chrome, na innych przeglądarkach tych problemów nie ma. Dochodzi jeszcze problem z dodawaniem plików, ciągle wyskakują błędy.
  Odpowiedz