P.S. Na poprzednim komputerze tez miałem Windowsa 98 SE. I wszystko działało normalnie. Dodam jeszcze, że na Windowsie XP na nowym komputerze występuje ten sam problem, tylko że jest gorzej, bo na Win XP nie mogę się nawet połączyć z netem.
Co chwilę zrywa się połączenie z Internetem
|
11.08.2012, 21:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.01.2013, 21:36 przez MissFuneral.)
Otóż zakupiłem sobie nowy komputer i po sformatowaniu dysku oraz zainstalowaniu Windowsa pojawił się problem, ponieważ system co chwilkę mi wywala połączenie z netem. Mam internet z Netii, łączę się za pośrednictwem zewnętrznego modemu podłączanego do portu USB marki Thomson. Jest to Modem ADSL. System, pod jakim działa komputer, to Windows 98 SE. Wszystko jest poprawnie skonfigurowane, tak jak było na poprzednim komputerze, kiedy net mi normalnie działał. Proszę o pomoc lub wskazówki, co może być nie tak.
P.S. Na poprzednim komputerze tez miałem Windowsa 98 SE. I wszystko działało normalnie. Dodam jeszcze, że na Windowsie XP na nowym komputerze występuje ten sam problem, tylko że jest gorzej, bo na Win XP nie mogę się nawet połączyć z netem. Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
11.08.2012, 21:14
11.08.2012, 21:16
11.08.2012, 21:18
11.08.2012, 21:21
Spróbój łączyć się z ustawieniami win98 jak ci nie rozłączało.
łɐʍoɹıʍɐz ʇɐıʍś ʎłɐɔ
11.08.2012, 21:24
Ale mam ustawione wszystko tak jak mialem na tamtym komupterze, nawet podmienilem z tamtego dysku plik odpowiedzialny za to polaczenie zawierajacy 100 % ustawien dzialajacych
hmm - to jedynie pozostaje w utawieniach poszperać
Hmm ja również mogę mieć neta na USB ale z tym się trzeba bawić aby doprowadzić tak aby było ok [ Wałczyłem z tym 3 dni i nic sterowniki było i nic nie ragował nie było połączenia ]. A nie lepiej standardowy kabelek ethernet i by było po sprawie ??
11.08.2012, 23:40
Mam podobny problem na win 7 x86. Od ponad miesiąca. Zadzwoniłem we wtorek do działu pomocy technicznej. Przyjechał technik. Uznał że to wina rutera (Linksys E2000) i podłączył netie spot. Przez ok. 30 min było dobrze. Potem znów zaczęło rozłączać. Najlepiej zadzwonić do nich i niech oni się martwią co z tym zrobić.
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000 |