Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
16.01.2014, 17:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.01.2014, 11:34 przez Swordancer.)
Było post na odzyskanie zaufania, więc przyszła pora na zasłużenie zaufania
Moim zdaniem trzeba bardzo dużo zrobić w tym kroku, ponieważ jeśli chcemy to zaufanie mieć, to musimy o to wywalczyć, inaczej nie zdobędziemy zaufania
Z pewnością spotkaliście się niektórzy, taką sytuacją że musieliście zasłużyć na kogoś zaufanie.Wiem że to nie było proste, ale wy wiedzieliście jak wywalczyć oraz zasłużyć.
Każdemu się to przyda i każdy będzie wiedział jak zasłużyć na zaufanie, dlatego napiszcie, jak wiecie co trzeba zrobić?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
O zaufanie nie trzeba walczyć, chyba że coś spartoliłeś, to wtedy trzeba jakoś naprawić błąd. Co najwyżej można się o nie ubiegać u osoby która jest nieufna. Zaufanie zwykle buduje charakter danej osoby, trudno jest zaufać komuś kto kłamie lub nie bierze niektórych spraw zbyt poważnie. Zaufanie opiera się na poznaniu i wzajemnych relacjach. Nigdy nie należy darzyć kogoś pełnym zaufaniem, nawet w rodzinie. Myślę ze zaufanie bardziej buduje się stawiając na konkretne kwestie niż ogół.
Swordancer napisał(a):O zaufanie nie trzeba walczyć,
W moim życiu zdarzyło się że musiałem powalczyć o zaufanie koleżanki. i to nie było takie proste. Później gdy zobaczyła moja koleżanka, że walczę o jej zaufanie to mi przebaczyła
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Zaufanie to zaufanie nie ma co się nad tym rozdrabniać wg mnie. Albo jest, albo go nie ma. Zazwyczaj musisz sobie na nie zasłużyć u drugiej osoby lub je powoli starannie wypracowywać. Zwykle żeby ktoś Ci zaufał musi Cię poznać, czy warto powierzyć Ci choć trochę, jeśli się sprawdzisz i pomożesz/doradzisz zacznie Cię obdarzać coraz większym zaufaniem dana osoba. Uważaj też, w kim to ufność pokładasz
W takim razie Hakier, czym się różnią te dwa tematy
(16.01.2014, 17:30)Haker napisał(a):Było post na odzyskanie zaufania, więc przyszła pora na zasłużenie zaufania
Założysz jeszcze jeden - jak zdobyć zaufanie?
Odzyskanie zaufania, zasłużenie zaufania, zdobycie zaufania, itd..
Zrażasz kogoś do siebie, tracisz zaufanie tej osoby, a potem zakładasz nowy temat (o tym samym) i oczekujesz, że napisze Ci ktoś instrukcję "krok po kroku" co masz zrobić tym razem.
Jak stracić zaufanie, to sam z siebie wiedziałeś?
Weź, poczytaj swoje tematy, jakie tu zakładałeś. Już mnóstwo razy ktoś odpowiadał Ci na podobne pytanie.