Jakie znacie najlepsze ćwiczenia na dolną część klatki piersiowej. Nie mam dostępu do sprzetu (sztanga itp). Mam jedynie 1 hantlę i tak to nazwę 'sprężyny'
Za pomoc w znalezieniu ćwiczeń reputacja !
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Ćwiczenia na dolną część klatki ?
|
04.09.2011, 14:51
Witam
Jakie znacie najlepsze ćwiczenia na dolną część klatki piersiowej. Nie mam dostępu do sprzetu (sztanga itp). Mam jedynie 1 hantlę i tak to nazwę 'sprężyny' Za pomoc w znalezieniu ćwiczeń reputacja ! Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
04.09.2011, 15:19
SKŁONY W LEŻENIU PŁASKO:
- główne mięśnie zaangażowane w ćwiczeniu - mięśnie proste brzucha, skośne brzucha ![]() ”SPINANIE”/UNOSZENIE KOLAN W LEŻENIU PŁASKO: - główne mięśnie zaangażowane w ćwiczeniu - mięśnie proste brzucha ![]() SKŁONY BOCZNE: - główne mięśnie zaangażowane w ćwiczeniu - skośne brzucha ![]()
---
04.09.2011, 17:57
Dzięki szymon !
Reputacja dla ciebie
04.09.2011, 20:04
Czegoś nie rozumiem nie prościej napisać na brzuch?
![]() 1. Spinanie lekkie na chwilę (3 sek.) brzucha z nogami ugiętymi w kąt 90 stopni i ugiętymi w kolanach 2. Nożyce 3. Podobne do pierwszego ćwiczenia również spinanie z tym, że dobrze je już wykonywać już po jakimś wcześniejszym ćwiczeniu na brzuch. Układasz się na ziemi tak samo jak wcześniej nogi w 90 stopni, możesz ugiąć w kolanach z tym, że teraz łokcie starają ci się dotykać kolan. Trzymasz jak najdłużej wytrzymujesz. To ćwiczenie jeżeli jest wykonywane dokładnie to naprawde potrafi dać w kość, a czy jest dobrze wykonane może świadczyć napięcie po skończeniu samego ćwiczenia. Jeżeli czujesz, że brzuch jest twardszy to znaczy, że zrobiłeś dobrze. Na początku to spinanie brzucha może trwać maks 15 sekund ale gwarantuje ci, że w przeciągu miesiąca dojdziesz do minuty jak się zaprzesz. 4. Brzuszki z piłką- bierzesz piłke i przekładasz ją sobie pod nogami z jednej na drugą stronę z tym że to ma wyglądać tak. Gdy piłka jest na górze "brzytwa rozłożona" zyli wyglądasz tak jakbyś leżał tylko że ani nogi ani głowa nie dotyka podłoża jakiekolwiek jest (zalecałbym w miare równe) jak zaczynasz piłke przekładać pod nogami "brzytwe składasz" )Jednocześnie unosisz górną część ciała a nogi lekko zginasz żebyś mógł pod nimi przełożyc piłke . Piłka wędruje z załóżmy lewej do prawej ręki. Gdy jest nad nogami "popuszczasz" mięśnie brzucha i "brzytwa rozłożona" i tak póki nie czujesz bólu w górnej części mięśni prostych brzucha. Życzę dużo bólu przy ćwiczeniach ![]()
04.09.2011, 20:44
Dla ciebie bastekasg666 także reputacja
I dzięki
04.09.2011, 21:09
Spoko tu nie chodzi o reputke tylko o samo zaparcie z twojej strony. Pamiętaj bez dyscypliny nie wyrzeźbisz brzuszka
![]()
04.09.2011, 21:13
Wiem, kiedyś ćwiczyłem na klatę, ale 8 miesięcy temu przerwałem, a teraz zaczynam ćwiczyć brzuch
![]()
05.09.2011, 15:18
Ja nawet nie wiem gdzie jest niby "dolna część klatki" klata to klata. Podane ćwiczenia Peugeot zaakceptował więc na pewno chodziło mu o brzuch
![]() |