Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Debiut Małysza
[Obrazek: malysz4_655jpg_4001121357.jpg]
Adam Małysz ukończył w niedzielę 17. rajd Drezno-Wrocław. Najlepszy Polski skoczek, dla którego był to debiut w roli kierowcy rajdowego, przejechał całą trasę bez większych kłopotów. Teraz czekają go jeszcze treningi na poligonie w Drawsku Pomorskim.

Małysz wystartował w klasie cross-country, trasa rajdu dla tej grupy kierowców zakończyła się po przebyciu ok. 200 km w Żaganiu. W niedzielę najlepszy polski skoczek pokonał ok. 120 km odcinków specjalnych. Małysz nie był jednak klasyfikowany, ponieważ startując z numerem 000, jako tzw. "zerówka", otwierał poszczególne odcinki dla samochodów.

Drugi i zarazem ostatni dzień rajdu przebiegł spokojnie. "Adam jechał dużo bardziej rozluźniony niż w sobotę. Nie miał także większych kłopotów z pokonaniem trasy" - powiedział Janusz Nałęcz z RMD Caroline Team.

Sam Małysz po zakończeniu pierwszego dnia rajdu przyznał, że cieszy się, że debiut ma już za sobą. "Stres był ogromny. Nawet w nocy miałem jakieś dziwne sny. Nasza publiczność, pierwszy start, stres żeby samochód nie zgasł, adrenalina była niesamowita. Jak ruszyłem i jechałem było zupełnie inaczej. (...) Myślę, że debiut bardzo udany. Pilot na mnie nie krzyczał, więc nie było źle" - mówił po przejechaniu linii mety pierwszego etap

Pozostali uczestnicy rajdu przez następne trzy dni rywalizować będą w Drawsku Pomorskim, w czwartek powrócą do Żagania, a stamtąd pojadą do Drezna. Meta - 2 lipca na Moście Augusta. Na poligonie w Drawsku pojawi się także Małysz, który przez kilka dni będzie tam trenował.

[Obrazek: malysz5_655jpg_4001121359.jpg]
  Odpowiedz
Nie ma co jak na pierwszy start to chłopak sobie nieźle poradził... ( na boku nie wylądował ) nauka czyni mistrza...
  Odpowiedz
Jak zwykle Porsche. Czy wszystkie "gwiazdy" muszą jeździć Porsche? Porsche i Rajd? Jakby to był jakiś wysokiej klasy pojazd terenowy ale nie Małysz musi jechać Porsche! No chyba że chłopak delikatny jest i "terenówkę" postawił by na dachu to dali mu delikatne Porsche.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości