Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Dieta siedmiodniowa
[font=Trebuchet MS]"Dieta siedmiodniowa"

"Dieta siedmiodniowa"

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
100 g chudego białego sera,
1 jajko na twardo albo pasta: jajko na twardo utrzeć z twarożkiem, 1 cienka kromka pieczywa (25 g), kawa z mlekiem bez cukru (pół szklanki mleka 0,5 proc. tłuszczu).

Obiad:
200 g ugotowanej lub usmażonej bez tłuszczu wieprzowiny, zielona sałata skropiona sokiem z cytryny, 2 małe ziemniaki, 2 łyżki budyniu.

Kolacja:
2 cienkie plasterki żółtego sera (40 g), 1 kromka pieczywa cienko posmarowanego masłem lub margaryną, 1 średni owoc przed snem (jabłko, mandarynka, pomarańcza, wykluczony banan i winogrona ), herbata z mlekiem 0,5 proc. tłuszczu, bez cukru.
WTOREK
Śniadanie:
100 g chudego twarożku z zieleniną i cebulką lub na słodko z
1 łyżeczką niskocukrowego dżemu, kawa lub herbata z mlekiem bez cukru , 1 kromka chleba cienko posmarowanego masłem lub margaryną.

Obiad:
100 g cielęciny uduszonej z przyprawami w sosie własnym, 100 g kalafiora, sałatka z 1 pomidora, kilku liści sałaty i cebulki z 1 łyżką jogurtu, 100 g sezonowych owoców.

Kolacja:
Herbata bez cukru lub ze słodzikiem, 1 kromka pieczywa bez masła, 50 g chudej kiełbasy drobiowej, owoc albo szklanka mleka przed snem.
ŚRODA
Śniadanie:
1 kromka chleba (może być chrupki) bardzo cienko posmarowanego, herbata lub kawa z mlekiem 0,5 proc. tłuszczu,
1 marchew lub nieduża pomarańcza albo jabłko.

Obiad:
1 szklanka bulionu z kurczaka i warzyw, 200 g kurczaka (bez skórki) ugotowanego lub z rusztu, mizeria z 1 ogórka z 1 łyżeczką jogurtu 0 proc. tłuszczu,1 średni ziemniak, 1 owoc.

Kolacja:
100 g ryby w jarzynach na zimno (dorsz, mintaj, morszczuk), 3 liście zielonej sałaty z natką pietruszki, 1 cienka kromka pieczywa, herbata.
Przed snem: 1 szklanka soku pomidorowego rozcieńczonego pół na pół z wodą mineralną.
CZWARTEK
Śniadanie:
2 plasterki żółtego sera,1 mały pomidor, 1 kromka cienko posmarowanego pieczywa, kawa lub herbata z mlekiem.

Obiad:
150 g pulpetów z cielęciny lub indyka z sosem koperkowym,1 ugotowany lub upieczony ziemniak, zielony groszek z marchewką (bez zasmażki), 1 szklanka kompotu z jabłek bez cukru lub ze słodzikiem albo soku rozcieńczonego wodą.

Kolacja:
100 g wędzonej ryby (makrela, pstrąg), 1 cienka kromka pieczywa bez masła, herbata bez cukru (ze słodzikiem), 1 owoc przed snem (jabłko lub pomarańcza).
PIĄTEK
Śniadanie:
1 kromka pieczywa, 1 pomidor z cebulką, kawa z mlekiem.

Obiad:
200 g ryby morskiej, 1 ziemniak, zielony groszek z marchewką, 1/2 szklanki soku z wodą.

Kolacja:
50 g pasztetu z drobiu, 1 kromka pieczywa, kawa, 1 owoc lub szklanka mleka przed snem

SOBOTA
Śniadanie:
1 kromka pieczywa, 1 pomidor z cebulką, kawa z mlekiem.

Obiad:
200 g ryby morskiej, 1 ziemniak, zielony groszek z marchewką, 1/2 szklanki soku z wodą.

Kolacja:
50 g pasztetu z drobiu, 1 kromka pieczywa, kawa, 1 owoc lub szklanka mleka przed snem.
NIEDZIELA
Śniadanie:
omlet z 1 jajka lub jajko na twardo z warzywami i 5 g masła, kawa lub herbata z mlekiem.

Obiad:
befsztyk smażony bez tłuszczu (150 g), z odrobiną surowego masła, 1 ziemniak, 1 ogórek świeży lub kiszony, kompot z jabłek ze słodzikiem.

Kolacja:
50 g chudej kiełbasy, 1 kromka pieczywa, sałatka jarzynowa z 1 łyżeczką nisko tłuszczowego majonezu, herbata.

Bardzo rygorystyczna dieta przynosi szybką utratę wagi niestety nie jest dobra do długiego stosowania i nie dla osób które mają słabą wolę .działa testowałam na sobie przez miesiąc tak wiem za długo ale postanowiłam sprawdzić co stanie się jak ją przedłużę .Po miesiącu osłabiły mi się włosy i paznokcie. Dla osób o słabej woli i zamiłowaniu do jedzenia efekt jojo gwarantowany. Jak i kiedy stosować ?Co 3-4 miesiące po 2 tyg a w między czasie wiadomo pilnujemy się .Powodzenia
  Odpowiedz