Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Dlaczego mikrofon w słuchawkach nie działa?
Witam ostatnio kupiłem słuchawki z mikrofonem .
Uśmiechnięty podłączyłem je do komputera aby przetestować mikrofon i lipa nic nie nagrywa.
Chciałbym się was poradzić czy jest na to jakiś sposób? Czy może to być spowodowane innym sterownikiem czy też jego brakiem ?
Pomocy
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
Panel sterowania/sprzęt i dźwięk/dźwięk i przejdź do zakładki nagrywanie i kliknij 2 razy na swój mikrofon.Kiedy ci się wyświetli okienko, klikasz do zakładki poziomy i zobacz czy nie masz wyciszony.Tak jest na win 7.
[Obrazek: sugnatura-1377869007.png]
  Odpowiedz
Mikrofon jest razem ze słuchawkami czy jest odłączany?
Dociśnij kable, sterowniki powinny same zainstalować się w systemie - ale sprawdź
według porady kolegi wyżej. Jeśli dalej nie będzie działać zaktualizuj sterowniki
karty dźwiękowej.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
mikrofon jest razem ze słuchawkami
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
Otwórz panel dźwięk w panelu sterowania >> zakładka nagrywanie >> kliknij prawym na mikrofon i wybierz właściwości. >> Zakładka nasłuchiwanie i zaznacz "Nasłuchuj tego urządzenia". >> Kliknij zakładkę "Poziomy" Zwiększ pierwszy wskaźnik na maksa i drugi do +10 dB. Później Kliknij OK na obu panelach. Powiedz coś do mikrofonu, komputer powinien odtwarzać to co mówisz. Jeśli mikrofonu nie ma na liście, to podaj model płyty głównej, a znajdę ci najnowsze sterowniki. Jeśli natomiast jest, a nie działa, to również trzeba wgrać porządne sterowniki.
  Odpowiedz
Przetarł się :D oddaj na gwarancje jeżeli masz paragon ;)
Ewentualnie idź do kolegi któremu mikro działa i sprawdź.
Napisz czy u kolegi działa ;D
[Obrazek: 30bl8au.png]
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości