Do czego służy reputacja?
|
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
12.02.2012, 18:10
tornado napisał(a):Jak wyżej proszę o wyjaśnienie po co ta opcja jest na forum. Reputacja powinna służyć do oceny użytkownika za dokonania na forum i za zamieszczane na nim treści lub udzieloną pomoc. Możemy poprzez reputację nagradzać lub wyrażać swoje niezadowolenie nie powinna ona jednak służyć do zemsty czy też zabawy.
12.02.2012, 19:52
Czyli jeżeli dobrze rozumiem danie negatywnej reputacji za żebranie na PW o free transfer jest czymś złym skoro została usunięta? Czy po prostu ktoś ma lepsze "plecy"?
Nie bardzo rozumiem, wyraziłem swoje niezadowolenie z takiego zachowania a negatyw zniknął jak za pomocą czarodziejskiej różdżki.
12.02.2012, 20:32
tornado napisał(a):danie negatywnej reputacji za żebranie na PW o free transfer jest czymś złym skoro została usunięta? Czy po prostu ktoś ma lepsze "plecy"? Domyślam się że to pytanie jest związane z tym materiałem - http://odjechani.com.pl/thread-6401-post...l#pid42103 U nas nikt nie ma "lepszych pleców" - po prostu temu użytkownikowi o którym piszesz udało się przekonać kogoś z administracji, że ten punkt reputacji został niesłusznie dodany do jego konta.
---
12.02.2012, 20:38
Reputacja została usunięta ponieważ nie była zgodna a wręcz nie odnosiła się do zamieszczonego komentarza do niej cytując " ŻEBRANIE O PUNKTY " niestety ja osobiście jestem postronny lecz wiadomość ta wygląda jak mega prośba, w przeciwieństwie do zasugerowania żebrania.
12.02.2012, 21:32
Oczywiście administracja ma zawsze rację.
Temat można zamknąć bo dalsza dyskusja nie ma sensu w końcu jestem tylko użytkownikiem i musi mi się wszystko podobać.
13.02.2012, 18:58
Moi drodzy przede wszystkim bez emocji proszę.
Reputacja to sposób na nagrodzenie danego użytkownika tak samo jak przycisk podziękuj. Bardzo często jednak jest to sposób niektórych użytkowników by sobie wzajemnie dokuczyć. Nie na tym to ma polegać. Przede wszystkim prywatne zatargi między użytkownikami powinny być rozstrzygane poza forum, poprzez system pw, priv bądź przez komunikatory. To że się ktoś z kimś nie lubi nie powinno być wylewane na forum ani w reputacjach. Ujemna reputacja powinna być poparta sensownym komentarzem. I nie mówię tu o komentarzu w stylu " bo cię nie lubię". Choć to oczywiście osobista sprawa każdego użytkownika komu za co i jaką przyzna reputację. Nie urządzajcie sobie proszę z punktów reputacja osobistego pola walki. Nikt nie ma tu szczególnego poparcia u administracji ani ekipy forum, jak również nikt z nas czyli Ekipy Forum nie uważa się za nieomylnego w swoim postępowaniu. Cytat:Oczywiście administracja ma zawsze rację.Tak dla mnie jak i dla reszty Ekipy takie słowa są wyjątkowo krzywdzące. Czasami zanim napiszecie takie zdanie może najpierw upewnijcie się że jest ono na 100% słuszne.
24.02.2012, 19:31
A ja sobie myślę, że administracja nie powinna usuwać punktów reputacji, których sama nie przyznała.
Nawet w momencie kiedy ktoś przyznał reputację bezzasadnie, po złości lub z innego powodu. Wszyscy wtedy nie wieszaliby psów na administracji a i administracja nie pokazywałaby swojej stronniczości.
Przyłącz się do Akcji zgłoś posta!
24.02.2012, 22:34
Dziękuję, chociaż jedno poparcie bezzasadnego usunięcia reputacji.
|