Może ktoś wie co trzeba zrobić żeby nie ponosić dodatkowych opłat z tytułu wysłania smsa na chomikuj.Otóż mam mixa w orange płace miesięcznie za to 50 zł i za każde dzwonienie bądź smsy zminiejsza mi siękwota na koncie.Około 3 m-ce temu jak wysłałem smsa na doładowanie to pobrało mi z konta z telefonui z 50 zł zostało mi ok 42zł i było ok .Teraz doładowałem i musze dodatkow do mixa dopłacić w rozliczeniu ta kwote czyli 58 zł z groszami .Nie można tego jakoś ominąć żeby było tak jak wcześniej?
Dodatkowe opłaty za smsa w Orange, a chomikuj
|
31.05.2015, 13:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.06.2015, 13:46 przez Swordancer.)
Witam!!.
Może ktoś wie co trzeba zrobić żeby nie ponosić dodatkowych opłat z tytułu wysłania smsa na chomikuj.Otóż mam mixa w orange płace miesięcznie za to 50 zł i za każde dzwonienie bądź smsy zminiejsza mi siękwota na koncie.Około 3 m-ce temu jak wysłałem smsa na doładowanie to pobrało mi z konta z telefonui z 50 zł zostało mi ok 42zł i było ok .Teraz doładowałem i musze dodatkow do mixa dopłacić w rozliczeniu ta kwote czyli 58 zł z groszami .Nie można tego jakoś ominąć żeby było tak jak wcześniej? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
31.05.2015, 17:45
Niezbyt cię rozumiem. Mix polega na tym że co miesiąc masz doładowywać konto na określoną kwotę. Stan konta działa identycznie jak w przypadku zwykłej karty.
Mix nie działa jak abonament. Żadne rachunki nie powinny do ciebie dochodzić.
31.05.2015, 19:51
W ofercie orange mix co miesiąc doładowują mi 50 zł tak jest na umowie.i co miesięc płacę im za to. Mix to większa kontrola swoich wydatków.Oferta Mix polega na tym iż:
- masz comiesięczne doładowanie konta od operatora (faktura, która przychodzi co miesiąc w moim przypadku to 50 zł) - gdy mi zbraknie środków na koncie, to mogę je doładować kartą zdrapką bądź doładowaniem wydrukowanym z terminala w kiosku/sklepie Nie ma opcji, aby niepostrzeżenie przekroczyć kwotę zobowiązania, jak to czasem zdarza się w przypadku abonamentu. Nie mieszkam juz w Polsce i dzięki temu kiedy dzwonie do Polski to odejmuje mi z tych 50 zł a nie płace dodatkowo za roaming (tak jak mają ci z abonamentem).jak wysyłałem np płatne smsy na konkurs eurowizji to tez odciagało mi z tego konta i po sprawie.Na chomikuj za pierwszym razem jak załadowałem konto 5 gb tez mi odjęło, a teraz oprócz tego że orange doładowuje mi co miesiąc 50 zł to za chomikuj doliczają tą kwote za którą muszę dopłacić za smsa np (50zł + za 5 gb 8 zł)a wcześniej tego nie było.Po co w ogóle orange czy t mobile miesza sie do tego i teraz dodatkowo trzeba płacić..
31.05.2015, 20:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.05.2015, 20:12 przez Swordancer.)
Zadzwoń do biura obsługi klienta ponieważ nie powinno być tak, że dolicza Ci do faktury kwotę za SMS z chomikuj, tylko powinno Ci odliczać od tych 50 zł. SMS z dodatkową opłatą powinny być odliczane od kwoty stanu konta.
31.05.2015, 20:13
Dobrze teraz rozumiem. Albo dzwoń do biura, albo przejdź się do nich. Nie może być tak że wcześniej było inaczej, a teraz inaczej skoro w umowie nic się nie zmieniło. Od razu uprzedzam na infolinii będą ci chcieli wcisnąć jakieś promocje. Niestety to już jest ich obowiązek, są za to rozliczani, więc nie denerwuj się tak na facetkę.
Powodzenia.
01.06.2015, 10:02
No niestety orange ma od grudnia 2014 umowe z chomikuj i jak ktoś ma w mixie czy w abonamencie to doliczane jest do konta na rachunku rozliczeniowym ponieważ gdy doładowujesz chomikuj przez orange (a trzeba jak ma się ich numer)to automatycznie dolicza i nic sie na to nie poradzi,chyba że ma się na zwykłą karte .Szkoda
01.06.2015, 13:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.06.2015, 13:40 przez Swordancer.)
No i właśnie dlatego lepiej jest mieć umowę, bo z takim mixem, to sobie mogą robić co chcą. W skrócie mogą powiadomić o zmianie, ale nie muszą. Ja mam Orange na kartę (Orange FREE) i raczej nigdy nie będę korzystał ani z usług abonamentowych, ani takich pseudoabonamentowych, bo nie dzwonię na tyle często, aby przebić te 30 zł miesięcznie, no i mam 1,2GB internetu za doładowanie, akurat na miesiąc do zużycia na smartfonie jak dla mnie.
Polecam sobie znaleźć konto chomikuj z dużą ilością transferu na sprzedaż i kupić po dobrej cenie, a o porady w tej sprawie można zapytać naszych użytkowników, niektórzy orientują się w cenach. Z pewnością wyjdzie Ci dużo taniej niż gdybyś miał płacić za usługi na chomikuj, szczególnie, że oni ostatnio oferują usługi najniższych lotów niewartych złamanego grosza.
Jeżeli potrzebujesz transferu to możesz też u nas poprosić naszych chomikowych weteranów
![]()
01.06.2015, 15:49
(01.06.2015, 14:54)Robotox napisał(a): Jeżeli potrzebujesz transferu to możesz też u nas poprosić naszych chomikowych weteranówNo niezły link. Ze swojej strony zapraszam tutaj
03.06.2015, 10:41
ok dziękuje bardzo!
|