Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Doświadczenia z użytkowania smartphonów.
Na rynku mobilnym jest sporo modeli mądrych telefonów tzw. smartphone`ów
Starszych modeli nie używanych  jak i nowych też nie używanych.
Niskobudżetowce (lowendy), z półki średniej (middleendy) i te z najwyższej półki (highendy).
Spośród całej masy modeli ciężko jest wybrać tego jedynego.

Jakiego wyboru nie dokonać zawsze można trafić na jakiś feler lub
braki, z których jest się nie zadowolonym.
Swojego czasu zakupiłem Nokię Lumię 920 (swego czasu roczny highend)i zawsze coś w niej było nie tak.
To posypał się soft i telefonik wylądował w Nokia Care na parę tygodni naprawa polegała
na downgrade oprogramowania i jak się domyślać po aktualizacji do najnowszego oprogramowania
problem powrócił. Lekiem na ten stan okazało się wydanie najnowszego oprogramowania
Windows Phone 8.1. Problem znikł ale przestała działał przednia kamera (%&%#!!@$).

Śledząc perypetie zakupu działu mobilnego Nokii przez Microsoft czekałem z niecierpliwością
na jakiś ciekawy model, który mógłbym kupić teraz już od M$. Hmmm zwiedziłem kilka sklepów
pomacałem i stwierdzam, ze M$ leci w kulki z jakością wykonania. Zastanawiałem się nad M$ Lumia 930
ale nie jest tak różowo jak sądziłem, że może być. Plastiki jakieś takie mniej "szlachetne" niż w mojej 920stce.
Przyciski z boku siakieś takieś leciwe i o dziwo nie jest do pojedynczy przypadek.
Jednak na obecny moment pozostanę przy swojej już coraz bardziej wysłużonej 920ste do jej
zgonu. A co potem? - może powrót do korzeni jakiś telefonik z klawiaturą?

A jakie wy macie doświadczenia z użytkowania waszych smartphonów?
Jakieś perypetie problemy, a może wręcz przeciwnie jesteście szczęśliwymi
posiadaczami bezawaryjnych modeli...
  Odpowiedz
Posiadam od września Xperie Z2. Opisałem gdzieś tu swoje wrażenia. Na razie trudno mówić o bezawaryjnym modelu, bo mam go raptem kilka miesięcy, ale wszystko poza oprogramowaniem aparatu zdaje się działać ok. To duży smartfon, bo ja takiego wymagam, jakość jest ok.
  Odpowiedz