Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Dysk zewnętrzny
Cześć wszystkim ;), znalazłem stary dysk twardy (wewnętrzny) o pojemności 80 gb, chciałbym go przerobić na dysk zewnętrzny, 80 gb mi wystarczy, na dyskach się nie znam, więc proszę o pomoc, co mam dokupić i ile to by wyniosło ?, czy to bezpieczne ?, proszę o pomoc :)
[Obrazek: sugnatura-1377869007.png]
  Odpowiedz
Teraz już wiem ;P, widziałem to na pewnej stronie. Niby koszt kieszeni to około 40 zł, a jak się podepnie ten dysk to można używać jak pendrive? Czyli na kilku komputerach?

sorry na telefonie byłem :)
[Obrazek: sugnatura-1377869007.png]
  Odpowiedz
Bezpieczne, musisz odpowiednio dobra i wydać. Nie wiele. Chwilka...

Moim zdaniem idzie zrobić. Musisz dokupić jakąć dobrą kieszeń, tanią, za 10 złotych są . Dysk HDD chyba masz, 3,5 cala i 80 GB. Po prostu kieszeń taka jak ta z aukcji, http://allegro.pl/nowa-kieszen-ata-ide-n...12823.html
Co do aukcji istna pierdoła, są o wiele tańsze kieszenie. Kupujesz kieszeń, wsadzasz dysk... Cholera pogubiłem się, nieważne. Chodziło mi o to by wsadzić ten dysk i próbować podpiąć do komputera przez taśmę ATA. Lecz budowa kieszeni, i potrzeba od montowania części obudowy uniemożliwiają sprawne użycie dysku.
--------------------------------------------------------
Więc dysk pobiera trochę prądu, jeśli komputery mają mocne zasilacze powyżej 449 W, da spokojnie radę podpiąć pod jakąś przejściówkę... Ale jaką?

Dysk też jest bardzo delikatny, i gdy spadnie można się liczyć z opłakanym skutkiem. Jakieś taśmy bąbelkowe, taśmy do związania i zabezpieczenia dysku.
Zostaje tyko przejściówka. Z tego co wyczytałem może być na USB
Poszukaj po Alllegrach
https://www.google.pl/search?q=przej%C5%...e&ie=UTF-8
  Odpowiedz