Dysk zewnętrzny
|
Cześć wszystkim , znalazłem stary dysk twardy (wewnętrzny) o pojemności 80 gb, chciałbym go przerobić na dysk zewnętrzny, 80 gb mi wystarczy, na dyskach się nie znam, więc proszę o pomoc, co mam dokupić i ile to by wyniosło ?, czy to bezpieczne ?, proszę o pomoc
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Teraz już wiem ;P, widziałem to na pewnej stronie. Niby koszt kieszeni to około 40 zł, a jak się podepnie ten dysk to można używać jak pendrive? Czyli na kilku komputerach?
sorry na telefonie byłem
Bezpieczne, musisz odpowiednio dobra i wydać. Nie wiele. Chwilka...
Moim zdaniem idzie zrobić. Musisz dokupić jakąć dobrą kieszeń, tanią, za 10 złotych są . Dysk HDD chyba masz, 3,5 cala i 80 GB. Po prostu kieszeń taka jak ta z aukcji, http://allegro.pl/nowa-kieszen-ata-ide-n...12823.html Co do aukcji istna pierdoła, są o wiele tańsze kieszenie. Kupujesz kieszeń, wsadzasz dysk... Cholera pogubiłem się, nieważne. Chodziło mi o to by wsadzić ten dysk i próbować podpiąć do komputera przez taśmę ATA. Lecz budowa kieszeni, i potrzeba od montowania części obudowy uniemożliwiają sprawne użycie dysku. -------------------------------------------------------- Więc dysk pobiera trochę prądu, jeśli komputery mają mocne zasilacze powyżej 449 W, da spokojnie radę podpiąć pod jakąś przejściówkę... Ale jaką? Dysk też jest bardzo delikatny, i gdy spadnie można się liczyć z opłakanym skutkiem. Jakieś taśmy bąbelkowe, taśmy do związania i zabezpieczenia dysku. Zostaje tyko przejściówka. Z tego co wyczytałem może być na USB Poszukaj po Alllegrach https://www.google.pl/search?q=przej%C5%...e&ie=UTF-8 |