Dzielenie Dużych plików na Party - jak to zrobic ??
|
19.04.2011, 21:04
Bardzo proszę o wskazówki w jaki sposób podzielić duże pliki na party przy pomocy winrara. Niestety próbuje i nic mi z tego nie wychodzi
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Aby podzielić plik na części winrarem
Kliknij prawym na plik który chcesz spakować i podzielić Wybierz opcję dodaj do archiwum (patrz obrazek) Jeżeli nie masz takiej opcji uruchom winrara i kliknij to (patrz obrazek) Pokaże się okienko programu zaznaczyłem strzałką gdzie wpisujesz rozmiar jednej części. możesz sam wpisać rozmiar parta albo wybrać rozwijanej listy. Pamiętaj aby dopisać końcówkę np jak u mnie 100mb albo 200kb albo 1gb itd...
---
1. prawym przyciskiem myszy na plik a potem Add to archive (Dodaj do archiwum)
2. na dole z lewej najpierw Compresion metod (Metoda kompresji): Store (Bez kompresji) potem niżej Split to volumes, bytes (Rozmiar woluminów, bajtów) albo wybór z listy albo sam wpisujesz: zamiast MB piszesz mb tak samo zamiast KB piszesz kb. Nie piszesz 700MB tylko 700 mb i pamiętasz o spacji pomiędzy 700 a mb. 3. potem tylko na OK i czekasz aż się podzieli. Dlaczego w metodzie kompresji wybrać "bez kompresji"? Bo wtedy plik tylko się podzieli zatem potrwa to dużo szybciej oraz pliki będą miały większy rozmiar w stosunku do skompresowanych |