Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Dzwięki z komputera...
Witam, przejdę może od razu do rzeczy...
Chodzi o to że jeśli podłączę mikrofon z przodu jednostki centralnej to wszystkie dźwięki z komputera słychać przez mikrofon np. na Skype lub TeamSpeak 3, jeśli podłączę ten sam mikrofon z tyłu jednostki centralnej to tego nie ma - słychać tylko to co mówię!

Na pewno mikrofon nie wychwytuje dźwięku ze słuchawek / głośników ponieważ słuchawki ściszam, a głośniki są wyłączone...

Pewnie powiecie 'To podłącz ten mikrofon z tyłu i po problemie!' jednak mój mikrofon ma zbyt krótki kabelek, a jednostka jest daleko od biurka więc musi być podłączony z przodu :/

Proszę o pomoc - szukałem w internecie lecz nigdzie nie znalazłem pomocy - próbowałem przeinstalować sterowniki karty dzwiękowej - i nic, próbowałem także ustawienia domyślne - również klapa!

Pozdrawiam ^.^
  Odpowiedz
Być może masz jakieś zwarcie w Przednim module gniazd słuchawkowego i mikrofonowego.

Jeżeli twój mikrofon ma za krótki kabel aby go podpiąć z tyłu komputera to rozwiązaniem jest zakup przedłużacza kabla słuchawkowego 3,5 mm zakupić możesz go taniutko tutaj : http://allegro.pl/kabel-przedluzacz-sluc...45043.html ;)
"Jeśli skopiowanie płyty to kradzież, to idąc tym tropem - zrobienie komuś zdjęcia to porwanie" - Anonymous
  Odpowiedz
To lepiej kupić nowy mikrofon, taniej wyjdzie niż ten przedłużać + przesyłka :P
  Odpowiedz
Też miałem kiedyś taki problem i kupiłem nowe słuchawki.
Taki przedłużacz ma też pare wad
-Od jego zginania może łatwo rozwalić się kabelek w środku
-Taka długość niektórych wnerwia bo po co mieć niepotrzebne np.2 m kabla wystające zza komputera?
-Nie opłaca się kupować bo jak mówił Mychaty taniej kupić nowy mikrofon
[Obrazek: 7HOfJI1.png]
Niedostępny
  Odpowiedz
Na pewno to nic ze słuchawkami bo ciągle mam te same, a na dodatek mikrofon mam osobno (nie razem ze słuchawkami) :)
  Odpowiedz
Pewnie przy produkcji przednich gniazd pomylono jakiś kanał z masą i mikrofon przechwytuje dźwięk któregoś z kanałów.
Może być tak że z przodu wyjście słuchawkowe jest mono i wtenczas w gnieździe mikrofonowym pomylono przyłącze sygnału z masą.
Polecam przegląd całej elektroniki przednich gniazd audio i pomoc jakiegoś elektronika.
Z tyłu jest normalne, dopracowane i technicznie sprawdzone gniazdo.
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości