Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Firma a kryzys
Witam wszystkich. Mam niedużą firmę, nawet księgowość zlecam na zewnątrz.
Poradźcie mi, jakie macie pomysły na podźwignięcie się z tego koronawirusowego kryzysu w jednym kawałku. Z chęcią poczytam.
  Odpowiedz
Na przykład możesz zapytać się bezpośrednio ZUSu o możliwość odroczenia lub umorzenia składek. Mieli taki coś wprowadzić, ale nie wiem czy to przeszło i, jeśli tak to na jakich warunkach. Warto się dowiedzieć. Rzuć okiem na to co proponuje tarcza antykryzysowa: https://www.gov.pl/web/tarczaantykryzyso...ojej-firmy Jeśli jest na prawdę źle i prowadzenie działalności się nie opłaca teraz, możesz rozważyć jej wstrzymanie. Zapytaj się również swojej księgowej o poradę w tej sprawie.
  Odpowiedz
Wszystko zależy od rodzaju biznesu.
  Odpowiedz
Dzięki za poradę. Nie chciałabym zwijać interesu, zwłaszcza że dobrze mi idzie współpraca z klientami i jestem zadowolona ze współpracy z [CIACH!] Ale po prostu nie mam pojęcia, ile to wszystko potrwa i czy dam radę później rozkręcić działalność na nowo...
  Odpowiedz
Jednoosobową działalność zdecydowanie lepiej jest zawiesić na czas pandemii niż kontynuować i płacić składki.
  Odpowiedz
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości