Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Geforce GTS 450
Siemka mam pytanie ile razy jest lepsza karta graficzna GTX 650 od mojej gts 450 , bo kolega chce kupic moja a ja bym sobie GTX kupil na allegro ,piszcie
  Odpowiedz
Ciężko określić "ile razy jest lepsza". Po prostu zobacz w benchmarki obu kart.
GTS 450 to budżetówka dla graczy którzy nie chcą wydawać kosmicznych pieniędzy
na kartę GTX 650 też do najbardziej wydajnych nie zależy. Osobiście wolałbym kupić
GTX 660Ti (koniecznie Ti). Tam widać skok wydajności. Wymienić kartę możesz
ale jakiś wielkich różnic nie zauważysz choć mówię to tylko wyłącznie z wyników
650'tki niestety nie miałem.

Oto porównanie wyników:

[Obrazek: nvidia-geforce-gts650-karta-graficzna.jpg]
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Sebastian ma rację. GTS 450 przeciętna - lepszy radeon 4850, tyle że żre więcej prądu, ale cena podobna.
GTX 650? OK, ale ja bym się kierował w radka 7750/7770.
GTX 660 Ti? Wypowiadałem się - radek 7870/7950.
[Obrazek: ProcekAMD.gif]
  Odpowiedz
Radeon 7950 jest okey, ale przypuszczam że kolega chce coś od nvidii.
Cena 7950 i 660Ti jest podobna, także co kto lubi. Ja wolę nvidie ponieważ ma większe
możliwości OC i jej sterowniki są bardziej dopracowane niżeli Radeonów.

Jak to zwykle mówię najlepiej sprawdzić w wyniki na forach.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Większe możliwości OC? Raczej nie, ew. jakieś wybrane modele. Cena podobna, ale wydajność inna. Sterowniki bardziej dopracowane? Jak kto woli co kto lubi. Mnie tam CCC się nawet podoba. Poza tym, jeśli miałem styczność tylko z nvidią to powiesz że jest lepsza, ja mam porównanie i doświadczenie, i stwierzam że radeony mają lepsze możliwości OC, no chyba że GTX 670, 680, 690. Przykładowo - mój szafirek 7850 rdzeń standardowo 860 teraz mam 970 i jest ok, ludzie mieli nawet po 1020.
  Odpowiedz
Wierz mi miałem już kupę kart graficznych i mam pojecie o czym mówię.
Radeon to dobra firma ale tylko i wyłącznie dla jakiś budżetowych pecetów. Ich cena,
łamana przez wydajność jest bardzo przystępna. Twierdzisz że Radeony mają większe możliwości OC - przy
takich chłodzeniach jakie posiadają, wątpię. Miałem radeona 7770 i po OC zaczął się gotować, a w wydajności
za wiele się nie zmieniło oprócz cyferek. Nie twierdze że ATI robi złe karty ale do grania lepsze są Nvidie.
Sam mam aktualnie GTX 690 4GB, z prockiem i7 3930k podkręconym do 4,7Ghz i wierz mi że takie wyniki
jak na tej karcie nie osiągnę na żadnym Radeonie.
  Odpowiedz
Polecał bym ciekły azot, lub ewentualne środki gaśnicze grupy pożarów "E" do schłodzenia.
Na poważnie Sebastian ma trochę racji. Sam mam Radeona, i po godzinie grania w CoD MW3 słychać, i widać w panelu sterowania że wentylator chodzi o wiele szybciej.
  Odpowiedz
Tak tak... Wbij na mpcforum >> dział komputery o wiele bardziej rozwinięty (m.i.n. ja tam jestem) i zobaczysz.

Tak, GTX690 to najlepsza karta na świecie bo to GTX680 z dwoma rdzeniami. Czyli jakbyś zrobił sobie coś na wzór 7970 GHz x2.

Po drugie - nVidię brałbym jedynie dla PhysX, chociaż wolałbym zrobić hybrida. nVidia leci na kasę, AMD wciąż szanuje klienta.
Jakiego wydawcy? Bo np. Club3D robi chłodzenia śmiechu warte, ale np. MSI Twin Frozr, AsRock Vapor-X, Dual-X itp, DCU II, gigabyte windforce jest świetne.

@up
Do ***** nędzy jakiego i w dodatku jakie chłodzenie itd. Może po prostu masz boxowe chłodzenie z CPU i dlatego takie głośne... Wejdźcie na jakieś poważniejsze forum o PC bo tutaj to szczerze mówiąc nie ma ciekawych treści. (chyba że tematy takie jak ten :))
  Odpowiedz