Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Godzina w Windows 10 się cofa.
Witajcie.
Mam problem: zegar w windowsie raz na parę dni przestawia się równo o 2-3 godziny do tyłu. Gdy wyłączę automatyczny czas i włączę go ponownie, to pobiera aktualny. Wiecie jak to naprawić?

Zamieszczam screeny:
-->  http://scr.hu/964f/3meq0
--> http://i.imgur.com/aMG8N8V.png

Odpowiedz
  Odpowiedz
Rzeczywiście godzina w biosie była przestawiona. Ustawiłem na poprawną, wiec będą obserwował dalej.

Odpowiedz
Jeśli w biosie masz włączoną opcję synchronizacji czasu z systemem, to bez względu, czy to wina systemu, czy baterii, czas w biosie i tak się tam zmieni. Jeśli taka opcja jest wyłączona, a czas biosu zmienia się mimo to, to wtedy jest duże prawdopodobieństwo, że to właśnie wina baterii.
  Odpowiedz