Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
21.12.2011, 14:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.12.2011, 14:02 przez KruchyFix.)
Dokładnie jak w temacie, moja grafika szaleje.
Na youtube mam czerwone "plamki", w grach znikają tekstury.
Przy minimalizowaniu okien zostają ślady na pulpicie po nich, zegar migota, rozjaśnia się, ściemnia się...
Czyli szaleje jednym słowem.
Nie mam czasu pisać dużo, bo za 10min wychodzę do pracy, piszcie dlaczego tak może się dziać.
Sterowniki reinstalowałem.
Mogą być tego różne przyczyny.
Zacząłbym od sprawdzenia czy przypadkiem karta pamięci została dobrze dokręcona do płyty głównej i czy jest odpowiednio dociśnięta , bo czasami może się zdarzyć , że jest albo za mocno dociśnięta- ale tu błąd byłbym od początku zakupu, albo za luźno i przy przemieszczaniu mogło się lekko poruszyć i styki nie łączą.
Poza tym warto by się zastanowić od kiedy dokładnie te zdarzenie występuje , gdyż może to być również spowodowane wszelakimi wirusami , a tu reinstalacja sterowników nie pomaga.
Poleciłbym ci usunąć wszystkie zbędne rzeczy z autostartu ,następnie zrestartować system.
Przy ponownym uruchomieniu otworzyć managera zadań i powyłączać wszystkie zbędne procesy, w tym programy które znasz , mają być tylko systemowe.
Jeślo to nie pomogło , to przywrócił bym sysyem do poprzedniego stanu , mógłbym ci napisać jak to zrobić , ale do tego muszę wiedzieć jaki masz system operacyjny , bo w każdym jest inaczej , ja mam obecnie win 7 a wcześniej miałem xp i mniej więcej wiem co i jak.
Jak to nie pomoże , choć myślę , że powinno pomóc.
To kolejną przyczyną jaka przychodzi mi do głowy , to problemy z....
Zasilaczem.
Czasami się zdarza , że po długim użytkowaniu moc którą dostarcza spada i po prostu brakuje jej w jednym z komponentów komputera.
Może to być oczywiście nawet na samym początku użytkowania.
Tak samo jak z żarówką niby na 3 lata a za 3 miesiące wymiana się zdarza.
Podczas grzebania w karcie graficznej proponowałbym jeśli jest taka konieczność wyczyścić z kurzu komputer ,o dziwo to też może być przyczyną , choć bardzo rzadko spotykane.
Popróbuj jak dalej nie będzie działać poprawnie to coś się wymyśli.
To spróbuj przywrócić system do poprzedniego stanu np. sprzed tygodnia.
Przy tej operacji nie tracisz danych z dysku tylko rejestr się trochę zmienia i dane przy sterownikach , zazwyczaj ja tak mam , że jak coś nie działa to przywracam i jest ok.
saturas napisał(a):To spróbuj przywrócić system do poprzedniego stanu np. sprzed tygodnia.
Przy tej operacji nie tracisz danych z dysku tylko rejestr się trochę zmienia i dane przy sterownikach , zazwyczaj ja tak mam , że jak coś nie działa to przywracam i jest ok.
Saturas nie popieram twojego pomysłu z przywracaniem .. bo te stare pliki zostają na kompie i trzeba je usuwać kruchy jak masz jakiś stary monitor podepnij go i zobacz czy zadziała .. jak nie działa to oddaj do naprawy albo kup nowy... mógłbyś dać zdjęcie monitora?
Po co Ci zdjęcie monitora? Chyba wystarczy model a nie zdjęcie.
Powiedz kruchy czy grafika szaleje od samego włączenia komputera czy po jakimś,
czasie gdy komputer się zagrzeje?
Miałem ten sam problem rozwiązaniem było rozkręcenie obudowy kompa, wyjęcie karty graficznej i ponowne jej włożenie mocno dociskając. Nawet jeśli nie przenosiłeś komputera radziłbym Ci to sprawdzić ponieważ często się jakieś brudy nazbierają i dlatego.
Jeśli karta jest ok, to pozostaje zasilacz ponieważ to od niego głównie zależy działania całego zestawu. Gdy karta graficzna będzie miała za niskie napięcie będzie właśnie tak świrować.
Devil napisał(a):Saturas nie popieram twojego pomysłu z przywracaniem .. bo te stare pliki zostają na kompie i trzeba je usuwać kruchy jak masz jakiś stary monitor podepnij go i zobacz czy zadziała .. jak nie działa to oddaj do naprawy albo kup nowy... mógłbyś dać zdjęcie monitora?
Może i coś zostaje ale to idzie zawsze usunąć a ważne by działało.
To nie wina monitora tylko karty graficznej.
B0hazard napisał(a):Miałem ten sam problem rozwiązaniem było rozkręcenie obudowy kompa, wyjęcie karty graficznej i ponowne jej włożenie mocno dociskając. Nawet jeśli nie przenosiłeś komputera radziłbym Ci to sprawdzić ponieważ często się jakieś brudy nazbierają i dlatego
Awaria sterownika? Tyle zamieszania a padł sterownik. Może za często usypiasz kompa? Dziwi mnie że takie problemy występują na nowiusieńkim komputerze a na moim starym takie rzeczy nie występowały.