Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Gry a Wiek
Witam, dzisiaj w znanym hipermarkecie "MM"( Nie będę reklamował) byłem świadkiem dość śmiesznej sytuacji. Kolega chciał kupić sobie grę Call of Duty: Black Ops. Próbuję zapłacić a sprzedawczyni zaczęła pytać czy ma skończone 18 lat, kolega lekko zdezorientowany odpowiedział że nie na co w/w pani odpowiedziała że gry mu nie sprzeda. Czy zostały wprowadzone jakieś nowe przepisy? To teraz wiek podczas kupowania gier będą sprawdzać tak samo jakbym kupował co najmniej flaszkę albo papierosy? Tak jak pisałem na początku, to nie jest jakiś byle osiedlowy sklep tylko znany w całej Polsce(i nie tylko) kolos.
  Odpowiedz
Sprzedawcy nie mają obowiązku niczego sprzedawać, ale nie ma oficjalnego prawnego zakazu sprzedaży gier nieletnim. Pegi tylko informuje o kategorii wiekowej danej gry. Możesz się kłócić lub skoczyć do innego sklepu.
  Odpowiedz
Media Markt właśnie tak podchodzi do klientów. Jest to szanujący się sklep dlatego jeśli masz zamiar kupić towar +18 musisz mieć ukończone 18 lat. Bez względu na to czy [+18] znajdziesz na wibratorze , grze , czy nawet pralce. Jeśli media ma oznaczony produkt jako towar dla pełnoletnich to od nich zależy czy go dostaniesz mając 15 / 17 / 18 lat ;)
  Odpowiedz
Hm.. ja kupowałem w Media Markt w Opolu i nie miałem żadnych problemów.
To pewnie przez te ostatnie "hallo" o tym że sprzedaje się gry nieletnim, nie wiem kto znowu wymyśla te przepisy
ale cóż. Mają zrobić taki zakaz, aktualnie go nie ma. Nie wiem jedynie jak chcą rozwiązać problem sprzedaży cyfrowej.

Dla mnie to dziwne, pegi pegami ale przecież to tylko gra. Aktualnie sprzedawca nie ma obowiązku sprawdzać
czy masz ukończone 18 lat czy nie.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Origin, Steam - nie martwię się głupotami takimi ;)
Ps. dowodziku nie muszę mieć przy sobie - większość osób wierzy na słowo :)
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości