Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

HP Pavilion DV6000 - Dziwne ładowanie
Witam
Dzisiaj rano wchodzę na lapka, podłączam pod zasilanie chwilę ładowało i wyskakuje komunikat że zostało 10% czasu pracy na baterii, chociaż ta jest cały czas ładowana i tak cały czas w kółko. Czym się to może objawiać, bateria czy zasilacz, ładowarka ??
  Odpowiedz
Najprawdopodobniej bateria do wymiany, choć zasilacza (ładowarki) też nie można wykluczyć. Kiedyś miałem Acera i dokładnie ten sam problem. Nie obeszło się bez reklamacji i serwisu. Wymienili baterię na nową i wszystko wróciło do normy. A czy masz możliwość podłączenia laptopa do ładowania bez baterii? Niektóre tak mają. Mógłbyś wtedy wykluczyć pewne kwestie.
  Odpowiedz
(26.06.2012, 08:01)admin napisał(a): A czy masz możliwość podłączenia laptopa do ładowania bez baterii? Niektóre tak mają. Mógłbyś wtedy wykluczyć pewne kwestie.

Tzn. wyciągnąć baterie i tak zobaczyć??
Baterie własnie wyciągałem, zobaczyć, ale czy bez będzie działało to nie sprawdzałem
  Odpowiedz
Używanie laptopa cały czas podłączonego do sieci jest niewskazane bo doprowadzasz tym sposobem do "przeładowania" baterii a tym samem skracasz jej żywotność.
Sprawdź napięcie wyjściowe z zasilacza i będziesz wiedział czy to jego wina czy bateria padła.
  Odpowiedz
bateria padła ...
No nic i tak miałem kompa zmieniać dzięki panowie leci + dla was
  Odpowiedz
Lucyfer napisał(a):bateria padła ...
Niestety w laptopach to norma i zazwyczaj tak to się właśnie kończy.
  Odpowiedz
(01.07.2012, 17:10)admin napisał(a): Niestety w laptopach to norma i zazwyczaj tak to się właśnie kończy.
No nic i tak miałem sprzęt zmieniać :D
dzięki jeszcze raz panowie
Watek można zamknąć :]
  Odpowiedz