Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

HP compaq 6720s
To mój sprzęt:
[Obrazek: hp-compaq-6720s-notebook-pc.1104604.jpg]

[Obrazek: 26561.jpg]

Podstawowe informacje o notebooku
Nazwa modelu: HP COMPAQ 6720s
Kategoria: notebook standardowy
Typ: HP Compaq 6720
Wielkość: 358 x 267 x 32 mm (2,5 kg)
Chipset: Mobile Intel® GM965 Express
Procesor: 2 GHz (T7250, 2 MB L2, 800 MHz FSB) (Intel Core 2 Duo)
Pamięć: 1 GB (PC5300 SO-DIMM 200pin (DDR2-667))
Dysk twardy: 160 GB (5400 RPM, SATA)
Ekran: 15.4' - 1280x800 (WXGA, 16:10)
Grafika: Intel Graphics Media Accelerator X3100 (sdílená, až 384 MB)
Sieci: modem (RJ-11), Bluetooth, LAN 10/100 Mbit (RJ-45), WiFi 802.11a, WiFi 802.11b, WiFi 802.11g
Interfejs: USB 2.0, VGA (D-Sub konektor), mikrofon/line-in, słuchawki/line-out, Express card slot
Urządzenia wskazujące: klawiatura, touchpad (panel dotykowy)
Bateria: 3 godziny
System operacyjny: Windows Vista Business
Pozostałe właściwości: czytnik kart pamięciowych

Mam go ponad 2 lata i jest już lekko zużyty więc zaczynam myślenie o wymianie na nowy .Powiedzcie co o nim myślicie i co proponujecie-zaznaczam że nie znam się na tym i nie mam nawet jeszcze nic nowego na oku

źródło danych technicznych :
kliknij tu
  Odpowiedz
Jedyne marki laptopów, które powinnaś brać pod uwagę to:

1. Lenovo
2. Toshiba
3. Fujitsu Siemens

Unikać:
1. Acer
2. Emachines
3. HP

Szczególnie nigdy nie kupuj Acera. Słabe baterie, serwis w Brnie i czekasz na lapka dobry miesiąc czasu.
Z własnego doświadczenia polecam Ci Lenovo, ponieważ według mnie prezentuje się najlepiej pod kątem
stosunek jakości do ceny. Nie ma marki która zaoferuje Ci takie parametry w tej cenie co Lenovo.

Lenovo to dawny IBM tak na marginesie.

Ostatnio kupiłem takiego córce na I komunię :)
[Obrazek: y550p2n.jpg]
[Obrazek: y550p3.jpg]
[Obrazek: db1x.jpg]

Na takim laptopie spokojnie uruchomisz i pograsz w takie gry jak te na
screenach.

[Obrazek: farcry.jpg]
[Obrazek: callof.jpg]

Córa ma model Lenovo Y550 a ten tu pokazany to model wyżej.
Koszt około 2000zł.
Polecam Ci sklep RTV EURO AGD we Wrocławiu w C.H.Korona.
Mają tam lepsze ceny lapków niż w media markt, media expert i saturn razem wzięte :)

Odpowiedz
Dzięki wielkie Adminku przechodząc po sklepach zawiesiłam oko na lenovie bo jet ładny :D co do parametrów nie znam się dlatego też napisałam wątek -acera miałam przez 3 tyg pożyczone jak mój nawalił i faktycznie jest fe..Raz jeszcze dzięki teraz już wiem co kupić jak moja większa połowa się na to zdecyduje .Jak kupię to się pochwalę :D
  Odpowiedz
Co do parametrów zwróć uwagę na poszczególne rzeczy:

1. Kart grafiki tylko firmy Nvidia niezintegrowana, czyli nie wbudowana na płycie
    o pojemności minimum 512MB
  2. Procesor tylko Intela - żaden athlon lub pochodny. Minimum 2 rdzenie po ponad 2 MHZ każdy.
  3. Ram minimum 4GB
  4. Dysk twardy zależnie od potrzeb ale teraz chyba większość ma już koło 500GB
  Odpowiedz
No to teraz na pewno sobie poradzę za co dziękuję .to czego nigdy przenigdy nie robię to nie ulegam sprzedawcy który na siłę wciska coś o co nie pytałam a gdybym nie uzyskała od ciebie ani od innych pomocy z pewnością poddałabym się i kupiła ten sam model:D
  Odpowiedz
Sprzedawcy mają swoje priorytety i będą Ci starali się sprzedać to, z czego mają najlepsze prowizje.
Sam kiedyś pracowałem jako sprzedawca RTV i komputerów. Wiem jak to wygląda więc najlepiej
wiedzieć po co się idzie do sklepu zanim się do niego wybierzesz.
  Odpowiedz
teraz już wiem :D i mam nadzieję że już niedługo wymienię laptopa w najgorszym wypadku za rok jak córa będzie miała komunię :D
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości