Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Hobbit - recenzja by Negr1
[Obrazek: hobbit_640x0_rozmiar-niestandardowy.jpg]

Witam, właśnie wróciłem z kina. Byłem na filmie "Hobbit: Niezwykła podróż".
Brakuje słów do opisania tego niesamowitego widowiska. Na pewno porywa fantastycznymi efektami i wspaniałą fabułą która jest bardzo rozbudowana.

Jak wiemy film i książka powstała dla pieniędzy (nie oszukujmy się). Lecz w tym momencie mam to w nosie. Co z tego że powstała dla kasy? Po prostu film jest niesamowity. Nie czytałem książki, ale chyba się na nią porwę. Reżyser wiedział co robi, zrobił wyśmienity film co jak sądzę osiągnie wielki sukces.

Film porusza wyobraźnie i wywołuje gniew. Zaczynamy pewnym sensie kibicować pewnym osobom (nie chce za dużo zdradzić). Nie da się opisać uczuć w trakcie oglądana tego filmu.

Musicie iść do kina, jeśli nie pójdziecie będziecie żałować tego przez całe życie. Efekty w wersji 3D są fenomenalne. Widać że postarali się tworząc wersje 3D ponieważ to nie film który chce po prostu wysępić więcej kasy od ludzi, którzy chcą filmu 3D. Ten film wydaje mi się ze w ogóle powstał pod wersje 3D i moim zdaniem nie opłaca się pójść na zwykła wersje.

Polecam wersje z napisami. Polski lektor tylko zabija klimat.

Moja ocena to 9.9/10.

Może zacznę pisać recenzje filmów na forum?
  Odpowiedz
Gdyby nie grypa to już byłabym po wizycie w kinie na tym właśnie filmie. W przeciwieństwie do Ciebie i ja i mój syn czytaliśmy książkę, ale jestem pewna, że podobnie jak trylogia będzie co oglądać i czym się zachwycać. Za opinię dziękuję i swoje wrażenia "po" również naskrobię;) Też wybieramy się na wersję 3d z napisami;)
[Obrazek: podpis.jpg]
  Odpowiedz
Czytałem książkę, ale cena 1 biletu 30 zł...
łɐʍoɹıʍɐz ʇɐıʍś ʎłɐɔ
  Odpowiedz
Szczerze mówiąc z Twojej wypowiedzi nie dowiedziałam się za wiele o filmie poza tym, że efekty 3D są niesamowite, więc raczej nie nazwałabym jej recenzją. Czekam na opinię kogoś, kto napisze coś więcej o filmie, a najlepiej kogoś, kto przed jego obejrzeniem przeczytał książkę i będzie mógł powiedzieć, czy twórcy filmu bardzo zmienili fabułę.

Negr1 napisał(a):Jak wiemy film i książka powstała dla pieniędzy
Film z pewnością tak, ale książka? Tolkien napisał "Hobbita" w prezencie dla swoich dzieci, nie dla pieniędzy i w czasach gdy pisarze nie zbijali majątków na swoich książkach.
  Odpowiedz
Negr może jak chcesz pisać Recenzje to lepiej jak byś robił video recenzje
Stop pomagania!
  Odpowiedz
Ja też widziałem ten film, ale w beznadziejnej jakości.
Przez przypadek w necie ktoś udostępniał na weeb.tv, i zrobił oddzielny kanał "Hobbit".
Byłem zdziwiony, przez jakość CAM to nie zadowoliłem się.

Muszę iść na to do kina.
  Odpowiedz
Polecam film, byłem trzy dni po premierze. Tak jak właściciel tematu muszę zgodzić się co do efektów jak i plenery. Widoki ładne nie powiem.
Chciałbym ująć także, że dubbing nie był zły ale nie czuło się tego klimatu z poprzedniej trylogii. Film opowiada o Hobbicie "włamywaczu", który po wielu przemyśleniach wyrusza w podróż z trzynastoma kompanami do ich dawnego domu odebranego przez smoka.
  Odpowiedz
Widziałam film na pokazie przedpremierowym w czasie Świąt i moje wrażenia były jak najbardziej pozytywne. Książkę czytałam "wieki temu" i przyznam, że nie do końca już pamiętam fabułę, więc i odnieść się co do szczegółów jest mi trudno. Na pewno dla miłośników Tolkiena jest to film obowiązkowy, podobnie jak i tych, którzy zakochali się dopiero w filmowej trylogii Władcy Pierścieni. Faktem jest, że w porównaniu z WP, Hobbit cechuje się nie tak wartką akcją (co dla mnie absolutnie nie jest minusem, ale może dla kogoś innego owszem), poza tym klimat i realizacja utrzymane zostały na równie wysokim poziomie. Efekty specjalne to nie moja broszka, więc też się nie wypowiem ;)

Hector napisał(a):Chciałbym ująć także, że dubbing nie był zły ale nie czuło się tego klimatu z poprzedniej trylogii
Zdecydowanie nie wybrałabym wersji z dubbingiem ;)
  Odpowiedz
Ja oglądałem w domu na plazmie jak na mnie nawet fajne podobało mi się z trolami i fragment z golumem ale były fragmenty np z tym smokiem prawie go nie pokazali a sporo o nim mówili, ale polecam za rok kolejna część wyjdzie:)

Wysłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk
  Odpowiedz