Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!


JQuery | Skrypt | Chat
#1
[Obrazek: ezgif_1012365571.gif]

Ogólnie pomysł polegał na stworzeniu szybkiego dostępu do emotikon korzystając z klawiatury numerycznej numberlocka. Skrypt został stworzony w jquery. Zakładam wątek dla osób, które mogą pomóc i rozwinąć skrypt oraz dla siebie co bym go aktualizował na bieżąco  Haha
Link: https://jsfiddle.net/androidplus/63hkb5bk/1/

Aktualnie działają trzy przyciski: 1;2;3
Aktualne błędy do naprawienia: 
- w momencie gdy postawimy taką samą liczbę jak ,,id" wygenerowanej emotikony to liczba przeskoczy o jedno pole. Wina jest w tym fragmencie:


Cytat:  $('textarea').val($('textarea').val() + txt);

  $('textarea').val($('textarea').val().replace('1', '') );
 
... i pewnie wystarczy if ale to innym razem Dobranoc

Jeśli wszystko się uda wystarczy zamienić textarea na input.text, dodać do odjechani.com.pl przez wtyczkę i zacząć spamić  :diabel 
Jquery jeszcze się uczę, więc proszę o wyrozumiałość...

30.01.2016
- start
Niedostępny
  Odpowiedz
#2
szalony chciałbyś mnie trochę naprowadzić?
Niedostępny
  Odpowiedz
#3
(30.01.2016, 04:32)androidplus napisał(a): w momencie gdy postawimy taką samą liczbę jak ,,id" wygenerowanej emotikony to liczba przeskoczy o jedno pole.
A dokładniej co masz na myśli ? Pisząc id masz na myśli keycode czy coś innego ?
  Odpowiedz
#4
Tak keycode
Niedostępny
  Odpowiedz
#5
Teraz jeszcze jedno pytanie, chcesz aby np. po wpisaniu stringa (np.96) równego keycode 96 robiło spację ?
Trochę tak to napisałeś że nie bardzo łapię o co chodzi :)
  Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Odjechani | Chat | Skrypt Dennijs 5 1 001 30.05.2017, 21:15
Ostatni post: Nieśmiertelny
Information Darmowy skrypt - a prawa autorskie Szymon 1 2 647 16.10.2011, 22:24
Ostatni post: tonyviroos

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości