Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jak Odjechani sprawdzili się na Hekko.pl - opinia
Jak Odjechani sprawdzili się na Hekko.pl

Testowaliśmy przez 4dni hosting hekko i oto jak wyglądało obciążenie na pakiecie EasyPack+

[Obrazek: MW7cufy.png]

Oto skrypty generujące największe obciążenie:

[Obrazek: BsG60dC.png]

Warto dodać, że jest to z dnia 13.09 i mniej więcej te same pliki generowały zawsze największe obciążenie w czasie testów.

Google analytics - odwiedziny dziennie:

11:09 910UU
12:09 997UU
13:09 1155UU
14:09 1039UU

Stała konfiguracja forum o odciążenie przez Cloudflare. Jak widać na EasyPack+ raczej się nie nadaje, na MediumPack, pewnie by starczyło, ale wiadomo, czasami dostajemy niezłego boosta z Google, no i człowiek nie chce niepotrzebnie dopłacać, a tym bardziej martwić się tym limitem.

Jeśli chodzi o support, męczyłem ich wieloma pytaniami, odpowiadają naprawdę składnie, kulturalnie szczegółowo, szybko, ogólnie bardzo pozytywne wrażenie. FTP działał bardzo szybko, panel directadmin i forum również. 

Niestety cztery dni, to mało aby powiedzieć więcej, no i te skoki w limitach przy stałym ruchu są bardzo, ale to bardzo dziwne... Tak czy inaczej mi nóż na gardle jakoś nie pasuje. Wiadomo, że limitowanie musi być, ale ten punktowy system mi się kompletne nie podoba, chociaż dla innych będzie zaletą, szczególnie u początkujących serwisów.

Ogólnie jednak jak widać showrhread.php, co jest oczywiste, gdy ludzie wchodzą z Google do wątków. Goście z reguły nie widzą rozszerzeń, ale myadvertisment na pewno przetwarzają, reembed i automedia, zależnie czy są filmy i inne tego typu treści, no i ewentualnie myfacebook connect. Na główniej czat (tylko dla userów), statystyki i inne boxy.

Mają niby "tanio", ale po limicie trzeba dopłacać, by działać w sieci dalej. Moja opinia i tak pozytywna, najwyraźniej hosting do nas nie pasuje z mojego punktu widzenia, raczej pod początkujące strony, lub inne skrypty, w szczególności na omawianym pakiecie lub niższym. 

Mam nadzieję, że komuś się te informacje przydadzą.  

Pozdrawiam serdecznie. ;)
  Odpowiedz
W tym momencie mam na tym serwerze 3 konta, 40 domen i nie mam problemów. To kwestia optymalizacji, dopasowania pakietu pod stronę. Fora mają największe problemy przez roboty spamujące, bo jeśli forum ma 100 userów dziennie to specjalnego obciążenia nie generuje, chyba że władują jakieś dziwne skrypty.
  Odpowiedz
A ja mam 2000 domen i 40 milliardów odwiedzających na sekundę każdą z nich, a wszystko trzymam na darmowym hostingu. Oczywiście ten sarkastyczny komentarz do odpowiedzi powyżej. Napisać można, a pokazać oczywiście nikt nie pokazuje, tak jak 95% opinii w internecie, fałszywych i opłaconych przez firmy dbające o swój interes, bądź chcący zaszkodzić interesom konkurencji. Szczerze, nawet nie chce mi się sprawdzać, czy powyższy profil jest fałszywy, czy nie, niech ludzie inteligentni przeczytają ten post i sami ocenią lub sprawdzą.

Teraz odnosząc się do tematu, zakręciłem koło, wróciłem do Hekko, bo zdjęli ten dość głupi system oceny obciążenia, a przynajmniej nie widzę go w panelu. Przetestowałem w międzyczasie już kilka hostingów. Forum śmiga, ale wiadomo Mybb, to dość rozbudowany silnik, więc raz na jakiś czas, b. rzadko zdarzają się utrudnienia w dostępie. Nadal odciążam serwery przez Cloudflare i stosowne konfiguracje catchowania strony, nie da się jednak wywalczyć wszystkiego, gdy nie jest się autorem silnika, czy rozszerzeń.

Ogólnie i tak jestem zadowolony jak za te pieniądze, w razie czego zawsze można zwiększyć pakiet. Obecnie zdarzają się spore skoki obciążenia, ostatnio nawet odcięło nas na całe 40 minut plus parę mniejszych kilkuminutowych przerw... Na wszystko mam logi jakby ktoś dociekliwy chciał dowodów, by nie być hipokrytą. Przyczyna tego stanu rzeczy nieznana. Czy to wina serwera, czy ruchu na naszym forum, bądź innych stron na serwerze, błędów, czy jakiś prac, nie wiem. Wiem tylko, że na razie wszystko działa w akceptowalnym stopniu i dopóki będzie, nie zamierzam męczyć supportu.

Nadal utrzymuję opinie, że to chyba najlepszy hosting na początek, a czy rozbudowane biznesowe pakiety, VPS'y, czy dedyki się sprawdzają na Hekko, zaczekam, aż ktoś podzieli się gdzieś realnymi testami, czy chociaż dowodami posiadania strony, a nie pseudo opiniami.
  Odpowiedz
Panelu obciążenia już nie ma, widać odstraszał klientów. Szczegółowe limity są dostępne tylko w directadmin.
  Odpowiedz