mam zamknięty plik .swf (animowany baner). Nie posiadam pliku źródłowego.
Jak dodać do takiego pliku link, aby baner był klikalny?
.swf to rozszerzenie plików flash.
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Jak dodać link do .swf
|
Witam,
mam zamknięty plik .swf (animowany baner). Nie posiadam pliku źródłowego. Jak dodać do takiego pliku link, aby baner był klikalny? .swf to rozszerzenie plików flash.
Niedobrze, gdy rozum jest specjalistą od krótkich dystansów.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
29.10.2011, 08:31
Szymon napisał(a):musisz mieć plik .fla (roboczy Haha) Szymonie rozwiń swoją myśl... Skąd wziąć taki plik?
29.10.2011, 12:43
Plik:
- .swf - jest to plik skończony / wykonawczy nie da się go modyfikować, w taki sposób zabezpiecza pracę innych przed jej niepożądaną modyfikacją. Powstaje z pliku .fla - .fla - jest to plik roboczy który powstaje podczas tworzenia animacji flash, można go dowolnie edytować, zmieniać itd... Jego zawartość to kod animacji, warstwy, ewentualnie zewnętrzna biblioteka tweener, obrazki, pliki(txt, xml ...). Jego modyfikacja wymaga specjalnie do tego stworzonego programu (np. Adobe Flash). Sam plik o rozszerzeniu .fla nic nie zrobi ponieważ trzeba go przekwaterować na .swf (wbudowana funkcja programu Adobe Flash). Jeżeli mamy tylko plik .swf nie mamy za bardzo możliwości na zdobycie pliku .fla - jedyna (chyba) opcja to wyprosić taktowy plik od autora animacji W razie dalszych pytań jestem do dyspozycji
---
29.10.2011, 17:18
A nie można tego zrobić z użyciem php?
29.10.2011, 18:20
Plik swf można spróbować zdekompilować do fla i edytować odpowiednio a następnie go skompilować.
29.10.2011, 22:39
tonyviroos napisał(a):Plik swf można spróbować zdekompilować do flaPoszukałam trochę informacji na ten temat i znalazłam, że najlepszy do tego celu jest Flash Decompiler Trillix. Niestety ten program jest tylko w wersji płatnej. Bezpłatnie dostępne jest tylko demo. Znasz może jakieś programy do dekompilacji z swf do fla na licencji freeware?
Niedobrze, gdy rozum jest specjalistą od krótkich dystansów.
29.10.2011, 22:53
Niestety nie znam żadnego dobrego dekompilatora w wersji freeware i wydaje mi się, że nie ma takiego a jeśli jest to nie będzie on działał zbyt dobrze.
30.10.2011, 00:23
Jedyne wyjście to użycie tego programu z serialem. Lecz nie wiem czy o takich rzeczach można tu na forum pisać
Witam, problem ten można rozwiązać nakładając przeźroczysty link za pomocą css.
Poniżej przykład (działa na pewno na: IE > 9.x, FireFox > 6.0, Opera >9.0, Google Chrome > 16.x, Safari 5.x; reszty przeglądarek oraz na starszych wersjach nie sprawdzałem) Cytat:<div style="position:relative;width:488px;height:56px;"> pozdrawiam! |