P.S. przepraszam za pomylenie działów, bo rzecz dotyczy Photoshopa CS6.
Jak dopasować obrazek do owalnego elementu?
|
Np. grzbietu pudełka dvd. Mam szablon takiego pudełka leżącego, pokazanego od strony zewnętrznej czyli nadruku. Aby dopasować obraz do lewei i prawej części - nie ma problemu. Wystarczy zniekształcić obrazki, ale grzbiet jest troche owalny i tu mam problem...
P.S. przepraszam za pomylenie działów, bo rzecz dotyczy Photoshopa CS6. Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
11.07.2012, 15:46
Podaj materiały na jakich pracujesz. Będzie mi łatwiej zarozumieć Twój problem.
"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
11.07.2012, 16:19
Przepraszam za brak grafiki (jakby co korzystam z cs5, może inaczej się nazywać)
1. Kliknij prawym przyciskiem myszy na tekst. 2. Naciśnij zawijanie tekstu 3. Wybierz opcję najbardziej odpowiadającą Twoim wymaganiom. ( nie widzę jakie więc musisz sam) 4. Ustaw suwaki tak by pasowały do obrazka. Mam nadzieję że pomogłem. Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
07.10.2012, 12:13
a pokazałbyś taki szablon bo ja nie mogę znaleźć
albo powiedz jak to napisać Życie nie ma ścieżek na skróty.
08.10.2012, 19:05
Nie wiem o co Ci do końca chodzi.
Myślę że narzędzie "Wypaczanie" pomoże. Wklejasz okładkę do projektu, następnie klikasz skrót Ctrl+T a następnie klikając PPM z menu wybierasz opcję Wypaczanie. Obraz dokształcasz trzymając klawisz ALT. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
|