Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jak na Chomika wrzucić duży plik - kilka GB?
Witajcie

mam pytanie jak wrzucić na Chomika plik większy niż 4GB ?

- przez przeglądarkę się nie da
- przez ChomikBox-a dochodzi do 3GB i zawiesza się program

Z góry dziękuję za pomoc
  Odpowiedz
Najlepiej podziel ten plik na kilka partów np. po 700 mb każdy :)
  Odpowiedz
Nawet jak się zawiesi nie powinno być problemu. Czasami jak uploadowałem coś, zdarzało się zrestartować komputer... Upload się kontynuował.
  Odpowiedz
Mi zamiast czasami to często po wysłaniu 75% z dużego pliku chomikbox się zawieszał a po restarcie kompa wysyłanie zaczynało się od nowa. Preclowo zastosuj się do podpowiedzi kerrax a wyjdzie to Tobie jak najbardziej na zdrowie.
  Odpowiedz
(06.03.2011, 01:31)kerrax napisał(a): Najlepiej podziel ten plik na kilka partów np. po 700 mb każdy :)

chodzi o to że on musi być nie podzielony :)

Odpowiedz
Zależy jeszcze co to za plik ?? :) jeśli film to rozumiem że nie można go podzielić na party ale jeżeli to gra lub coś w tym stylu to warto o tym pomysl :)
  Odpowiedz
kerrax, a czemu filmu się nie da podzielić? Wezmę za przykład WWE... ściągam tygodniówki i PPV zazwyczaj w partach, później wypakowuję i wszystko działa. To samo można zrobić ze zwykłym filmem.

Preclowo, najlepiej jakbyś podał co to za plik, że nie chcesz czy nie możesz go podzielić.
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
(06.03.2011, 01:34)KruchyFix napisał(a): Nawet jak się zawiesi nie powinno być problemu. Czasami jak uploadowałem coś, zdarzało się zrestartować komputer... Upload się kontynuował.

Kruchy ma rację. Mnie się udawało (mieszkałem w innej miejscowości) kiedyś pomimo zawieszania się uploadu restartować komputer i uruchomic ładowanie pliku od miejsca, w którym się zawiesił.
  Odpowiedz