Akurat ten sposób włamania na konto już jest niemożliwy. To co zamieszczone w pierwszym poście zdarzyło się mnie. Było spowodowane luką w zabezpieczeniach serwisu i zostało (jak zapewniała administracja) usunięta.
Jak do tego doszło? Nie wiem. Administracja nie chciała ujawnić metody włamania na moje konto. Zwrócili mi punkty z duuuużą nawiązką. Nie miałem wirusów, nie korzystałem z programów niewiadomego pochodzenia, nie udostępniałem hasła (jak do dzisiaj się spekuluje). To był atak hakerski moim zdaniem.
Wiem, że w tym dniu kiedy to miało miejsce jeszcze 2 konta zostały załatwione w ten sposób. Moje ocalało, gdyż ja akurat byłem zalogowany i w momencie gdy tamten koleś zmieniał adres email do konta, ja zmieniałem ponownie na mój (i tak przez 3 godziny non stop) a w miedzy czasie informowałem o wszystkim administrację chomikuj.pl
Konto zostało odzyskane na szczęście. Dziś mam trudniejsze hasło, choć tamta metoda musiała być bardzo dobra, bo wtedy hasło też było skomplikowane.
kerrax napisał(a):Opis pliku wskazuje na jeden ze sposobów w jaki złodzieje kont uzyskują nasze dane do kont. co wy o tym myślicie ??
Opis pliku nie ma nic wspólnego z prawdą jaka miała wtedy miejsce. Jak ktoś chce dowodu niech poszuka tego obrazka o tej nazwie na całym portalu i sprawdzi który był zamieszczony jako pierwszy. Na pewno będzie to ten na moim chomiku a to chyba o czymś świadczy.