Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jak osobno nagrywać dźwięk z gry oraz Audacity?
Cześć, otóż mój problem wygląda następująco: jeżeli chcę nagrać we Frapsie sam dźwięk z gry, to muszę włączyć miks stereo, okej, włączam i nagrywa, natomiast gdy w Audacity chcę nagrać swój własny głos (komentarz), to tam również nagrywa się dźwięk z gry. :( Mam ustawione na głośność z mikrofonu. A jeżeli wyciszę miks stereo, to z kolei dźwięk z gry się nie nagrywa, ale za to sam komentarz w Audacity i tak w kółko. ;/ Nie wiem, pomożecie? Może przeinstalować sterowniki od karty dźwiękowej? Jutro dam screeny ustawień.
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz
Też nagrywam frapsem i audacity. Gdy nagrywasz wycisz głośniki, słuchawki.
łɐʍoɹıʍɐz ʇɐıʍś ʎłɐɔ
  Odpowiedz
Ale ja chce słyszeć dźwięk gry w słuchawkach... I jednocześnie nagrywać w audacity komentarz i we frapsie dźwięk.

Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2
  Odpowiedz
Hej słuchaj. Dwie opcje. Pierwsza, ściągnij sony Vegas Pro. Nagrywaj z komputera frapsem, swój głos na inny dyktafon przykładowo, wszystko na komputer przenieś, i połącz jedno z drugim! Druga, ustaw głośność czy częstotliwość w Audacity. Przycisz ogólnie system z opcji regulacja głośności. Musi pomóc...
----
Urządzenie wejścia (mikrofon) jeśli masz jakieś słuchawki powyżej 100 zł ze sterownikami, lub jak nie masz to w regulacji pod głośnij.
  Odpowiedz
Dzisiaj odkryłem coś dziwnego, ponieważ moje słuchawki są chyba zaliczone jako mikrofon ;o odtwarzają muzykę, włączam audacity ściągam słuchawki mówię do nich a tu się nagrywa. W tym musi leżeć problem... ;) mam słuchawki sony zx-100.

Odpowiedz
Hm.. w czym tkwi problem? Na moje oko to po prostu złe ustawienia karty
dźwiękowej. Fraps sam przechwyci dźwięki z gry więc wystarczy że mikser
audio windowsa zostanie w takiej pozycji:

[Obrazek: 1-1351982510.png]

a w ustawieniach audacity poprawnie zaznaczysz swój mikrofon:

[Obrazek: 2-1351982510.png]

Sprawdź jeszcze w ustawieniach (panel sterowania > Sprzęt i dźwięk > Zarządzaj
urządzeniami audio) czy wszytko jest ustawione tak jak powinno. Możesz również
zaktualizować sterowniki swojej karty dźwiękowej.

[Obrazek: 3-1351982510.png]
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Między innymi też mnie te głupie problemy skłaniają do zainstalowania win7;) jak będę na pc to sprawdzę. Ostatnio przeinstalowałem sterowniki i nic :(

Problem został rozwiązany. Prędzej miałem win xp, zainstalowałem win7 i problemy same zniknęły. Temat można zamnknąc i oczywiście dziękuję za pomoc Sebastianowi :)
  Odpowiedz