Jak osobno nagrywać dźwięk z gry oraz Audacity?
|
02.11.2012, 01:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.01.2013, 20:12 przez MissFuneral.)
Cześć, otóż mój problem wygląda następująco: jeżeli chcę nagrać we Frapsie sam dźwięk z gry, to muszę włączyć miks stereo, okej, włączam i nagrywa, natomiast gdy w Audacity chcę nagrać swój własny głos (komentarz), to tam również nagrywa się dźwięk z gry. Mam ustawione na głośność z mikrofonu. A jeżeli wyciszę miks stereo, to z kolei dźwięk z gry się nie nagrywa, ale za to sam komentarz w Audacity i tak w kółko. ;/ Nie wiem, pomożecie? Może przeinstalować sterowniki od karty dźwiękowej? Jutro dam screeny ustawień.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
02.11.2012, 01:15
Też nagrywam frapsem i audacity. Gdy nagrywasz wycisz głośniki, słuchawki.
łɐʍoɹıʍɐz ʇɐıʍś ʎłɐɔ
02.11.2012, 01:31
Ale ja chce słyszeć dźwięk gry w słuchawkach... I jednocześnie nagrywać w audacity komentarz i we frapsie dźwięk.
Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2
Hej słuchaj. Dwie opcje. Pierwsza, ściągnij sony Vegas Pro. Nagrywaj z komputera frapsem, swój głos na inny dyktafon przykładowo, wszystko na komputer przenieś, i połącz jedno z drugim! Druga, ustaw głośność czy częstotliwość w Audacity. Przycisz ogólnie system z opcji regulacja głośności. Musi pomóc...
---- Urządzenie wejścia (mikrofon) jeśli masz jakieś słuchawki powyżej 100 zł ze sterownikami, lub jak nie masz to w regulacji pod głośnij.
Dzisiaj odkryłem coś dziwnego, ponieważ moje słuchawki są chyba zaliczone jako mikrofon ;o odtwarzają muzykę, włączam audacity ściągam słuchawki mówię do nich a tu się nagrywa. W tym musi leżeć problem... mam słuchawki sony zx-100.
Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2
04.11.2012, 00:42
Hm.. w czym tkwi problem? Na moje oko to po prostu złe ustawienia karty
dźwiękowej. Fraps sam przechwyci dźwięki z gry więc wystarczy że mikser audio windowsa zostanie w takiej pozycji: a w ustawieniach audacity poprawnie zaznaczysz swój mikrofon: Sprawdź jeszcze w ustawieniach (panel sterowania > Sprzęt i dźwięk > Zarządzaj urządzeniami audio) czy wszytko jest ustawione tak jak powinno. Możesz również zaktualizować sterowniki swojej karty dźwiękowej. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
04.11.2012, 00:44
Między innymi też mnie te głupie problemy skłaniają do zainstalowania win7 jak będę na pc to sprawdzę. Ostatnio przeinstalowałem sterowniki i nic
Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2 Problem został rozwiązany. Prędzej miałem win xp, zainstalowałem win7 i problemy same zniknęły. Temat można zamnknąc i oczywiście dziękuję za pomoc Sebastianowi |