Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jak powinien zareagować mężczyzna w przypadku oparzenia członka?
Jeśli by, mężczyzna wylał sobie herbatę, gorącą na spodnie i oparzył sobie członka, to co powinien zrobić w takim przypadku i jak zareagować przeciw oparzeniu?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. 
  Odpowiedz
Dlatego właśnie nie piję gorących napojów Haha

Mówiąc poważnie, niewesoła sprawa... Instynkt podpowiada, że trzeba schłodzić jak najszybciej oparzone miejsce, dlatego wypadałoby wskoczyć do wanny. Łatwo powiedzieć, ale najgorsza w tym momencie na pewno byłaby panika. Jeśli to ja wylałbym wrzątek na swoje klejnoty, na pewno dzwoniłbym również jak najszybciej na pogotowie.
  Odpowiedz
Na pewno zrobiłbym jakieś zimne okłady. Do tego coś przeciw oparzeniom i balsam.
Aż na samą myśl się dziwnie czuję... Auc
  Odpowiedz
W domu to można schłodzić zaraz, ale jeśli jest się w restauracji pełnej ludzi i się oparzy to dopiero nieciekawie.
  Odpowiedz
;( niezaciekawie jeżeli oparzy się w restauracji no ale fakt niezręcznie no ale można zawsze wyjść do łazienki lub poprosić o jakieś chłodne okłady (tacy skąpi ludzie chyba niesą)
w domu najlepiej chłodne okłady, maście na oparzenia jeżeli się pogarsza (bóg wie co może się stać, różnie bywa.) najlepiej iść do lekarza a w ekstremalnych sytuacjach nieobejdzie sie bez wizyty w szpitalu
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
Wiele zależy też od temperatury cieczy, którą się poparzymy. Ja założyłem na początku, że mam do czynienia z wrzątkiem i powiem szczerze, że po takim wypadku to strach w ogóle się ruszać i dotykać genitalia. Co jak co, ale jestem bardzo przywiązany do mojego instrumentu i w takiej sytuacji miałbym gdzieś wstyd, czy dyskomfort. Od razu jakieś najmniej inwazyjne chłodzenie i telefon na pogotowie.

Sytuacja ma się inaczej, kiedy na przykład wylejemy na siebie zupę, czy inny parzący, ale nie maksymalnie gorący płyn. Wtedy raczej faktycznie, coś na poparzenia, jakieś schłodzenie, okłady i można bez większego problemu ogarnąć swojego korzonka.
  Odpowiedz
Ja już miałem oparzenie, wylałem na udo cappuccino gorące. Miałem szczęście, że nie dotarło do klejnotów, możecie mi wierzyć albo nie, w takiej sytuacji, kiedy gorąca ciecz zetknie się że skórą reagujecie instynktownie, lecicie do kranu i traktujecie oparzenie zimną wodą, buhay, ty myślałeś, że w takiej sytuacji zachowasz zdrowy rozsądek ? Mocno się przeliczyłeś.Wyobraź sobie jaki to ból, kiedy ciecz wypala ci skórę, a ona schodzi, i wygląda jak reklamówka, najgorsze jest to, że mocny ból utrzymuje się przez kilka godzin, później też boli, ale trochę mniej, od tamtego momentu, w miejscu, gdzie się popatrzyłem, ma blizne, a skórą jest tam trochę wrażliwa. Jak chcecie pytać, mam wiedzę praktyczną na ten temat ;)[/quote]
  Odpowiedz
Wiele razy, też mi się zdarzyło, wylać sobie herbatę, jak byłem mały.Tylko wtedy nie wiedziałem,jak zareagować w takim przypadku. Czasami zimne okłady nie wystarczały,na początku zmniejszają temperaturę,te zimne okłady,lecz po paru godzinach,można odczuć ból straszny.Na dodatek jeśli, ktoś ma owłosiony członek,to wtedy jest poważna sprawa.
  Odpowiedz
Hakerzysta napisał(a):Na dodatek jeśli, ktoś ma owłosiony członek,to wtedy jest poważna sprawa
Co ma piernik do wiatraka?
  Odpowiedz
Chodzi mi o to, że jak już się ktoś oparzy tą herbatą i sobie wyleje na członka, to wtedy, mogą się wąsy przykleić do członka, czy też do skóry. Później ciężko jest odkleić,te wąsy od tego członka.O to mi chodziło:)
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości